Pär Hanssons nya roll – TV-expert för Allsvenskan och Superettan

I höstas fick Pär Hansson lägga målvaktshandskarna på hyllan. Nu blir han en del av Discoverys sändningar av Allsvenskan och Superettan. Den tidigare HIF-målvaktens nya roll blir expertkommentator, skriver Kvällsposten.

Pär Hansson har gjort nästan 200 matcher i Allsvenskan. Målvakten var med och vann SM-guld med Helsingborgs IF 2011. Nu kliver han in i tv-rutan och blir expertkommentator för Discovery och Dplay.
– Det var lockande att fortfarande få vara en del av Allsvenskan och Superettan och att få börja jobba med tv. Jag gillar att kolla på fotboll och att analysera fotboll, säger Hansson till Kvällsposten.

Pär Hansson har inte varit sysselsatt sedan han tvingades avsluta karriären till följd av en skada, men om ungefär en månad är han tillbaka och jobbar med fotboll igen.
– Jag var trött på fotbollen när jag slutade och försökte hålla mig borta ifrån det så mycket som möjligt. Nu ska jag inte sticka under stol med att jag saknar fotbollen, jag har ändå spelat i 28 år av mitt liv. Den saknaden finns nog för alla efter att man slutar, säger han.

2018 skadade Hansson sig i en match mot IK Frej i Superettan. Målvakten landade olyckligt på huvudet i en inläggssituation och fick på grund av skadan avsluta karriären förra hösten.
– Det är inte helt hundra, jag ska inte ljuga. Jag har mina bekymmer. Jag kan leva med det, men det finns en del som inte vill bli bra. Jag trodde i fantasin att när jag slutade spela skulle allt bli bra, men jag har fortfarande rätt mycket huvudvärk och en del bekymmer på höger sida av kroppen, säger han.

Foto: Bildbyrån

Annons