Olof Mellberg: “Allsvenskan är allt annat än logisk”

Helsingborgs IF räddade återigen poäng i slutskedet.
Men Olof Mellberg var inte helt nöjd med hur laget forcerade mot Örebro.
– Som helhet är jag besviken på resultat, säger huvudtränaren efter 1-1 på Olympia.

Precis som senast mot Falkenbergs FF släppte Helsingborgs IF in ett tidigt baklängesmål, och hamnade direkt i en uppförsbacke. Men laget åt sig in i matchen och hade ett tydligt spelmässigt övertag, utan att skapa särskilt många heta målchanser.

Men i matchens absolut sista sekunder kom äntligen den kvittering som laget hoppades på under hela matchen, när Brandur Hendriksson påpassligt styrde in 1-1 efter Oscar Janssons målvaktsretur på Alhaji Geros nick.
– Som helhet är jag besviken på resultat om man ser till matchbild, och chanser, och all logik egentligen. Men den här Allsvenskan är allt annat än logisk, både i matcherna och mellan matcherna. Det är bara att gilla läget och kriga på, säger Olof Mellberg efter matchen.

Ni är fullständigt överlägsna i antalet avslut, men har lite för få på mål och skapar inte jättemånga heta chanser. Tycker du att offensiven kändes bättre i dag?
– Det tycker jag. Framför allt i första där vi har variationen, vi hittar bra längre alternativ och vi hittar in bra bakom ett par gånger, och genom och utanför lite. Det är framför allt variationen som behövs så att man inte blir lättlästa i matchplanen.
– Jag tycker att det är några riktigt klara målchanser vi har också, det är otroligt nära några gånger. Det kändes som tillräckligt för att göra några bollar till.

För tredje matchen i rad lyckades HIF komma tillbaka från ett underläge och rädda poäng i slutskedet av matchen. Men Olof Mellberg är inte lika nöjd med hur laget genomförde forceringen.
– Jag tycker inte att forceringen är lika bra i dag som den har varit tidigare. Det blev mycket avbrott och tog lång tid allt, så vi fick inte riktigt momentum i forceringen. Vi fångade inte upp tillräckligt med andrabollar heller, och hamnade mycket på linje i det längre spelet så de kunde fånga upp många bollar och vila med bollen. Men vi har bra energi i laget och det hade vi rakt igenom.

Foto: Bildbyrån