Olof Mellberg: ”Alla involverade ska få några minuter”

Imorgon skulle Helsingborgs IF spela en träningsmatch mot Superettanklubben Norrby IF.
Med anledning av Coronaviruset blir det istället en internmatch med många U19-spelare.
– Det blir troligtvis inte att gå igenom så mycket svagheter hos motståndarna, säger Olof Mellberg.

Helsingborgs IF spelar en internmatch imorgon på Olympia. Matchen kommer att spelas som en riktig elvamannamatch med huvuddomare, linjedomare och matchställ. Enligt Olof Mellberg är tanken att splittra och blanda två jämna lag mot varandra. Hur coachningen blir för de två lagen är inte helt bestämt.
– Det blir lite konstigt.
– Det lutar åt att det blir en kvarts genomgång var för dem. Det blir troligtvis inte att gå igenom så mycket svagheter hos motståndarna. Det skulle vara lite känsligt tror jag, säger Olof Mellberg skämtsamt efter onsdagens träning.
– Jag tar nog lite steg tillbaka. Det är bra tillfälle för dem att ta lite ansvar själva med kommunikationen, samarbeten och relationer.

Matchtruppen kommer att bestå av A-lagspelare och fylls på med U19-spelare. Under dagens träning gästspelade Ludvig Carlius, Victor Göransson, Casper Widell och Emil Hellman från ungdomsakademin. Mellberg bekräftar att ungdomsspelarna som tränade idag kommer att vara med på matchen och att det kommer kompletteras med ytterligare ungdomsspelare.
– Några från start och några från bänken. Vi behöver några alternativ i och med att vi inte vet hur många som klarar 90 minuter eller om det händer något.

Bröderna Olsson kommer inte vara med i truppen, båda har känningar och kör individuell träning. Spelarna som inte är tillgängliga från A-laget är Assad Al Hamlawi, Andreas Landgren, Alexander Nilsson som sedan tidigare är skadade, samt Erik Figueroa som fick känningar under fredagens träning. Tanken är att alla som är uttagna till matchtruppen ska få spela några minuter på plan.
– Vi återstår och ser vad vi får på bänken. Det är målsättningen att alla involverade ska få några minuter i alla fall. Samtidigt vill vi ge ett stort gäng 90 min.

Matchen kommer att spelas imorgon på Olympia inför tomma läktare. Matchtid är 18:00 och HIF kommer att livesända matchen från lagets hemsida med Adil Kizil och Alvaro Santos som kommentatorer. HIF har redan sålt över 6000 “biljetter” till matchen, då supportrarna har kunnat swisha in pengar till klubben efter ett initiativ från Kärnan.
– Roligt att vi kan bjuda på lite fotboll på något sätt. Jag vet att det är många som har efterfrågat för att kunna se lite av oss. Också fantastiskt stöd i ett jobbigt läge för klubben, från fansen.

Foto: Bildbyrån

Annons