Officiellt: Gigovic lämnar HIF – flyttar till rysk storklubb

Helsingborgs IF säljer Armin Gigovic till ryska Rostov. En affär som enligt Expressen uppges landa på omkring 30 miljoner kronor.
– Nu har det blivit dags att ta nästa steg och testa ett nytt äventyr, säger 18-åringen till klubbens hemsida. 

Efter en hel sommar fylld med flyttrykten lämnar nu Armin Gigovic Sverige för en flytt till Rostov.

– Jag vill rikta ett stort tack till alla ledare som trott på mig från dag ett, både i ungdomslagen och i A-laget, alla lagkamrater jag haft under mina år i klubben, all personal i klubben som hjälpt mig och naturligtvis alla supportrar vars stöd jag alltid känt. Nu har det blivit dags att ta nästa steg och testa ett nytt äventyr som jag ser väldigt mycket framemot. Jag kommer att följa HIF och är övertygad om att grabbarna klarar det allsvenska kontraktet. Stort lycka till allihop, säger Armin till klubbens hemsida

Rostov ligger just nu på en sjundeplats i den ryska ligan där Gigovic blir lagkamrat med Malmö-sonen Dennis Hadzikadunic.

Även ordförande Krister Azelius uttalar sig på hemsidan.
– Vi är såklart väldigt glada att ha fått fram en så stor talang som Armin och att han nu tar nästa steg i sin karriär. Ur ett ekonomiskt perspektiv handlar det om en transfersumma och en vidareförsäljningsprocent. Affären ger oss kortsiktigt andrum men kommer inte att täcka upp för hela coronaeffekten, framför allt inte för effekterna det bär med sig till 2021 och 2022.

Foto: Bildbyrån

Annons