Nyhetsblogg HIF – Bjarnason åter helt petad i Tyskland

På den här bloggen ger vi er uppdateringar om det senaste som har hänt kring Helsingborgs IF.

17 februari.

I somras lämnade Andri Bjarnason HIF för att istället gå till tyska Kaiserslautern i tredjedivisionen. Flytten har än så länge varit en flopp, både för laget som ligger långt ner i tabellen och även för islänningen personligen.

Han åkte tidigt på en mindre skada och har fortfarande inte gjort en enda start. Han speltid totalt sett har varit cirka 150 minuter A-lagsfotboll, trots att han i stort sett varit skadefri en längre tid. I helgens match mot Eintracht Braunschweig var han inte uppskriven som en av de skadade, men han satt ändå inte ens på bänken.

15 februari. 

På måndag åker Helsingborgs IF på träningsläger till Cypern. Med på planet kommer bland annat mittfältaren Nermin Karic att finnas. Han ska provträna med HIF under lägret. 

Nu står det också klart att det blir dubbla träningsmatcher på Cypern. På lördag väntar match mot lettiska FK Liepaja, och efterföljande tisdag väntar ryska FK Tekstilshik Ivanovo. Det är ett lag som huserar i den ryska andradivisionen. 

22/2 12:00: HIF – FK Liepaja, GSZ Stadium Larnaca
25/2 15:00: HIF – FK Tekstilshik Ivanovo, Aradippou Stadium

14 februari.

17.30 är det avspark i träningsmatchen på bortaplan mot Elfsborg. HIF har släppt sin matchtrupp och där saknas Andreas Granqvist.
– Efter snack med Olof och Martin kändes det bäst att inte riskera någonting när det är sista konstgräsmatchen innan vi kliver på gräs. Det är en säkerhetsåtgärd helt enkelt, säger Granqvist till Fotboll Skåne.

Så här ser laguppställningen ut:
1. Anders Lindegaard [K]
2. Ravy Tsouka
3. Egzon Bejtulai
5. Brandur Hendriksson
8. Armin Gigović
10. Rasmus Jönsson
14. Mohammed Abubakari
15. Max Svensson
16. Erik Figueroa
19. Joseph Ceesay
26. Jakob Voelkerling Persson

Avbytare:
7. Anders Randrup
9. Alhaji Gero
22. Daniel Hafsteinsson
23. Noel Mbo
24. Filip Sjöberg
25. Kalle Joelsson [mv]
28. Emil Hellman
29. Alex Timossi
47. Casper Widell

12 februari. 

HIF kallar sina medlemmar till årsmöte den 5 mars. Mötet äger rum klockan 18.30 i konserthuset i Helsingborg. På årsmötet kommer bland annat frågan om VAR tas upp. Fotboll Skåne har tidigare rapporterat om att medlemmar skickat in en motion som vill att HIF aktivt ska motverka införandet om VAR. 

Klubbens nuvarande ordförande Krister Azelius har i en intervju med Fotboll Skåne tidigare sagt att han kan tänka sig att sitta kvar på posten om valberedningen nominerar honom. Senast 14 dagar innan årsmötet ska valberedningens nomineringar offentliggöras. 

Övriga årsmötesdokument finns tillgängliga för klubbens medlemmar från och med 20 februari. 

11 februari.

Alexander Nilsson har drabbats av en knäskada och blir borta i minst två veckor, det meddelar klubben på sin hemsida. Målvakten skrev kontrakt med HIF förra året och har än så länge spelat en match under försäsongen.

I måndags gick även Anders Lindegaard av träningen med en ispåse tejpad runt knät.
– Det är lugnt. Han är lite överbelastad och behöver mer återhämtning, sade sjukgymnast Victor Dymne till Fotboll Skåne igår. 

Sedan tidigare är Kalle Joelsson på väg tillbaka från skada. Målvakten gör sin tredje fulla träningsvecka.
– Medicinskt är han klar, svarade Victor Dymne på frågan om Joelssons status.

24 januari.

I onsdags gjorde Casper Widell a-lagsdebut för Helsingborgs IF när han spelade den andra halvleken mot Odense BK. 16-åringen imponerande med sitt lugn, och belönades under gårdagen med en plats i P17-landslaget. Under 2019 har Casper Widell varit lagkapten för P16-landslaget.

– Det känns bra. Kul att ha fortsatt förtroende av tränaren och jag är motiverad till att försvara min plats där, få mer kunskap och lära mig nya saker. Det är väldigt kul att få möta andra landslag och dra åt mig mer kunskap, säger mittbacken till Fotboll Skåne.

3-11 februari samlas P17-landslaget i spanska Pinatar för matcher mot Tjeckien, Skottland och Saudiarabien.