Nya tränarna – Lennartsson och Lindström: ”Har saknat HIF”

Helsingborgs IF har anställt sina nya tränare.
Det blir Jörgen Lennartsson som har huvudansvarar och vid sin sida får han två klubbikoner: Mattias Lindström och Sven Andersson.
– Jag är väldigt glad och stolt. Jag har saknat HIF varenda dag sedan jag lämnade så det är härligt att vara tillbaka, säger Mattias Lindström.

Jörgen Lennartsson har skrivit på ett treårskontrakt med HIF. Den meriterade tränaren har en lång karriär i Sverige och Norge och var mellan 1994 och 2001 en del av Helsingborgs IF:s organisation.

Sven Andersson, som redan finns i klubben, kommer att bli assisterande tränare tillsammans med nytillskottet Mattias Lindström.
– Vi är mycket glada och nöjda att kunna presentera vår nya tränarstab med Jörgen och Mattias som tillskott. Jörgen känner klubben väl och uppfyller våra kriterier för det vi sökte i en tränare. Med sin rutin och långa erfarenhet ser vi framemot att långsiktigt återta positionen som föreningen som fostrar och ger chansen till lokala talanger. Det ska bli väldigt roligt att arbeta med honom och leda klubben i den riktning vi alla önskar, säger HIF:s sportchef Andreas Granqvist.

Ytterligare en HIF-favorit kommer att få en nyckelroll framöver. Alvaro Santos, som i nuläget har ansvar för U19-laget, ska jobba som en brygga mellan ungdomarna och a-laget.

Nedan ser ni HIF:s intervju med de nya tränarna.