Nilssons ovisshet kring skadan: “Väntar på operationstid”

Alexander Nilsson värvades från IFK Hässleholm på permanent basis inför säsongen.
Efter att ha ådragit sig en skada har han varit borta från fotbollen en längre tid.
Men hur allvarlig skada det rör sig om och när han är tillbaka är fortfarande oklart.

Målvakten Alexander Nilsson värvades från IFK Hässleholm efter att varit utlånad till HIF under hösten. 22-åringen startade träningsmatchen mot Lyngby BK men har sedan dess varit borta från spel efter att råkat ut för en skada.
– Det känns tråkigt. Fick en hel uppstart med laget, vilket jag inte fick när jag lånades hit. Jag kände att jag var väl inne i det, fysiskt och mentalt. Sen får man första 90 minuterna och blir skadad. Det är klart att det är tungt. Men det tillhör fotbollen att få dessa skadorna. Det är bara att jobba vidare och komma tillbaka starkare, säger Alexander Nilsson till Fotboll Skåne efter onsdagens gympass.

Hur allvarlig skada det rör sig om är ännu oklart. I fredags berättade Victor Dymne, sjukgymnast i HIF, till Fotboll Skåne att Alexander ska opereras inom kort. Men fortfarande har Alexander inte fått något datum.
– Status nu är att jag väntar på en operationstid. Jag bara kör på gymmet och förebyggande.
– Det är en meniskskada. Mer vet jag inte förrän de har gått in i knät och kollat.

Hur länge Alexander förbli borta från en fotbollsplan är svårt att beräkna. Ingen tidsplan är bestämd och om det rör sig om tre, sex eller nio månader kan han inte besvara på i dagsläget.
– Nej, det vet jag inte just nu.
– Det beror helt på vad de gör i knät, vilket de kollar när de är där i. Sedan kan det variera.

Konkurrensen på målvaktssidan i Helsingborgs IF är tuff. På positionen finns redan danske landslagsmeriterade Anders Lindegaard samt u21-landslagsmeriterade Kalle Joelsson. Alexander är medveten om den rådande konkurrensen i klubben och är redo att kämpa när han är tillbaka från sin skada.
– Konkurrensen är alltid hög. Det visste jag när vi startade året också. Man kommer lite efter när man inte har fått träna på de sättet som både Anders och Kalle har gjort. Det är bara att kämpa ytligare och kriga. Så kommer nog tiden någon gång.

Foto: Bildbyrån

Annons