Nilsson släppte in mål till slut: “Frustration hur enkelt de får slå in den”

Alexander Nilsson fick åter chansen med kort varsel mot Hammarby.
22-åringen stod återigen för en matchavgörande insats.
– Jag har svårt att känna lycka för min match just nu, säger målvakten till Fotboll Skåne.

Det såg länge ut som att Alexander Nilsson skulle bli den stora segerhjälten för sitt Helsingborgs IF, men i matchens sista skälvande sekunder fick målvakten till slut kapitulera. Hammarby tryckte in kvitteringen efter en lång press och flera svettiga räddningar från 22-åringen.

Nu har Alexander Nilsson fått chansen att spela både mot Djurgården och Hammarby, och gjort två starka, avgörande insatser. Precis som förra gången fick målvakten besked att han skulle spela kort inpå matchstarten.
– Det påverkar inte mig någonting. Mot Djurgården fick jag också besked sent, så det var fortsätta på den biten jag var inne på, hålla lugnet och känna att jag hör hemma här, säger Alexander Nilsson till Fotboll Skåne.
– Jag känner mig stabil, och jag känner mig trygg med det jag gör. Det går bra på träningarna och som grupp är vi tighta. Det känns stabilt överlag.

Alexander Nilsson fick årets första HIF-femma i Fotboll Skånes betygsättning, och enligt egen utsago var det den starka starten som la grunden för insatsen.
– Gör man första aktionerna bra bygger man vidare på det. Lite så kändes det. Jag hade startat matchen bra, lite knackigt med några långa bollar kanske, men sen satt det. Jag skulle inte någon boll förbi. Sen så krävdes det öppet mål för att det skulle bli.
– Frustrationen mest är hur enkelt de får stå och bolla bollen innan de slår in den. De står och nästan kickar den till varandra, och det är 20 sekunder kvar. Vi måste iväg med bollen. Sen får de ett inlägg och jag tror att det är Martin som nickar den, det går inte att göra mycket där. Sen är det 50-50 igen. Det blir lite så, vi är nedtryckta i 90 minuter. Men det är surt.

Efter två starka insatser i Allsvenskan hoppas målvakten nu på mer förtroende, och känner själv att han hör hemma på allsvensk nivå.
– Det har känts som att det har varit lite likt ändå. I IFK Hässleholm gillade jag att dominera, alltså på allt. Varje inlägg skulle jag vara på och varje djupledsboll skulle jag ta. Så jag var som en spelare runt hela IFK kände jag. Det kan jag inte riktigt göra här, för nivån är givetvis mycket högre.
– Den mentala biten väger in väldigt mycket här. Skulle jag gjort en dålig match mot Djurgården tror jag inte att många målvakter hade kunnat gå in som jag gör här i dag, och trycka på som man ska. Det är en stor mental bit som man måste jobba på.

Foto: Bildbyrån

Annons