Mellberg optimistisk om skadeläget – men flera osäkra kort

Helsingborgs IF kan få tillbaka flera viktiga spelare till matchen mot Östersund.
Men samtidigt är Mix Diskerud avstängd efter sitt gula kort senast.
– Det är en kvalitetsspelare som har gjort det väldigt, väldigt bra för oss, säger Olof Mellberg.

Att Helsingborgs IF har haft stora problem med skador är ingen hemlighet, och så här långt har man bara kunnat mönstra samma startelva två matcher i rad en enda gång under den allsvenska säsongen.

Samma startelva som senast mot Varberg blir det inte nu heller, eftersom Mix Diskerud drog på sig sitt fjärde gula kort och därmed är avstängd. Det gör att Olof Mellberg tvingas om i startelvan igen, men mer glädjande är att flera spelare nu kan vara tillbaka i spel igen.
– Det är en kvalitetsspelare som har gjort det väldigt, väldigt bra för oss. Han har varit väldigt bra ända sedan han kom in i en lite ny position, som han trivs väldigt bra i, säger Olof Mellberg till Fotboll Skåne.
– Men vi har spelare som är redo, så jag känner mig ändå trygg i att vi ska kunna hitta bra lösningar.

Samtliga spelare, förutom de långtidsskadade spelarna Kalle Joelsson och Assad Al Hamlawi, fanns med på lördagens matchförberedande träning på Olympiafältet. Anders Lindegaard, Martin Olsson och Andreas Granqvist ska alla göra avstämningar med det medicinska teamet för att se om de kan spela, men optimismen är klart störst för de två första spelarna. Olof Mellberg framstod mest optimistik kring Martin Olsson.
– Jag hoppas det (att han kan spela). Men vi ska även där göra en avstämning, men det hoppas jag.

Målvaktssidan har varit ett problem hela säsongen. Men inför söndagens match finns det möjlighet att både Alexander Nilsson och Anders Lindegaard är med i matchtruppen. Samtidigt är Ian Pettersson uttagningsbar igen.
– Han (Anders Lindegaard) var i träning i alla fall, och vi ska göra en sista avstämning här nu.
– Alex har också haft lite känningar och inte tränat fullt i veckan. Han hade det inför förra matchen också, och var osäker ända in i det sista, och har inte kunnat gå hundra. Det är samma sak där, och vi behöver en ordentlig avstämning med det medicinska som såklart påverkar beslutet.

Mohammed Abubakari var även han med på lördagens träning och ser ut att kunna spela söndagens match. Joseph Ceesay kommer in i laget efter sin avstängning senast.

Foto: Bildbyrån

Annons