Max Svensson har inga flyttplaner: “Vill ha tid att etablera mig”

21 år och årets HIF:are 2019.
Det skapar intresse hos större klubbar.
Max Svensson vill helst etablera sig ännu mer i Helsingborgs IF innan han tänker på sånt.

Han gjorde visserligen ett par korta inhopp 2016, men under 2019 fick Allsvenskan på riktigt se vad Max Svensson kan göra. Han var en av de unga spelarna som tog för sig när HIF spenderade tid i Superettan och han växlade senare upp i Allsvenskan 2019.

Bland annat gjorde han sju mål och tre assist på 26 starter och fyra inhopp. Det, tillsammans med hans ettriga spelstil, har fått större klubbar intresserade. Något han själv inte riktigt bryr sig om i dagsläget.
– Det har varit lite småintresse. Det är klart att klubbar håller koll, men det är inget jag har märkt av.
Och du har kanske inte har haft något stort intresse av att lämna tidigt?
– Absolut inte. 2019 var mitt första ordentliga år i Allsvenskan. Jag vill ha tid att etablera mig här först. Jag gjorde det bra förra året, men jag vill helst ha en säsong till där man känner att man presterar bra. Sedan får man se.

Svensson inledde 2019 med att göra några inhopp, men han blev bättre ju längre säsongen gick och var en av HIF:s bästa under hösten. Han spelade 90 minuter i 16 av de 17 avslutande matcherna och gjorde då sju poäng. Han var ofta farlig när han fick komma i sina favoritlägen: vika in från vänsterkanten för att ta avslut.
– Jag hade fått tid till att komma in i tempot och man fick lite mer ansvar offensivt under hösten.
– Och förra året och inför i år har jag kört mycket gym. Bygga upp en bra fysik och inte lagt så mycket tid på löpträning. Jag har kört gym- och fysprogram i fyra-fem år, men det är nu som det börjar att ge effekter. Jag märkte stor effekt förra året.

Max Svenssons kontrakt med HIF sträcker sig över 2021.

Foto: Bildbyrån