Max Svensson hämtar energi från U21-landslaget: “Tog chansen sist”

Max Svensson är tillbaka i U21-landslaget för andra samlingen i rad.
Nu hoppas HIF-spelaren få starta den avgörande matchen mot Italien.
– Vi spelar vårt spel och vet att vi är tillräckligt skickliga för att såra alla lag, säger han till Fotboll Skåne.

När U21-landslaget samlades i oktober var Max Svensson tillbaka i truppen. I samband med att Roland Nilsson tog över som huvudtränare för IFK Göteborg fick Claes Eriksson kliva in i rollen som förbundskapten, och hans förtroende för Max Svensson visade sig vara stort direkt. HIF-spelaren fick starta båda matcherna och tackade genom att göra både mål och assist hemma mot Luxemburg på Olympia.

Nu är Max Svensson åter med truppen inför EM-kvalets avgörande i november. I helgen ställdes matchen mot Armenien in på grund av corona, men det är onsdagskvällens möte med Italien som är det viktigaste. Sverige behöver med största sannolikhet vinna för att kunna nå andraplatsen i gruppen, som ger chans att nå U21-EM i Ungern/Slovenien nästa sommar.
– Det är kul att vara med och det är alltid roligt varje gång man blir kallad. Det ska bli väldigt spännande med en avgörande match där vi ska försöka ta oss vidare, säger Max Svensson till Fotboll Skåne.
– Att jag blev uttagen igen visar väl också att jag tog chansen förra gången.

Italien är redan klara gruppvinnare och kommer därmed att få spela U21-EM till sommaren. I oktober vann Sverige med hela 3-0 mot Italien, då på Guldfågeln Arena i Kalmar, och därför känner man sig fylla med självförtroende inför avgörandet.
– Vi vet om att det är ett bra lag med många bra spelare. Sen har vi kanske inte riktigt exakt koll på hur truppen ser ut, och om de kommer att rotera lite med nya spelare eftersom de är klara. Vi spelar vårt spel och vi vet att vi är tillräckligt skickliga för att såra alla lag.
– De kanske slappnar av lite när de inte har kniven mot strupen, men vi ska i alla fall gå in och göra allt vi kan för att vinna. Det känns som att vi har goda möjligheter.

För egen del ger U21-samlingarna nödvändig energi och Max Svensson hoppas nu kunna ta med sig den hem till Helsingborg inför det allsvenska avgörandet. Han återvänder till Skåne i morgon eftermiddag och hinner därmed träna ett par pass inför söndagens möte med IF Elfsborg.
– Att man kommer in i en ny miljö med nya människor och nya spelare ger lite ny energi. När vi väl är iväg är det alltid bra stämning och vi har alltid kul med varandra.
– Den stora skillnaden spelmässigt är att det är andra spelare och nya lagkamrater som man behöver bygga relationer med. Nu känner jag till de flesta sedan innan, så det brukar funka ganska bra när jag är med här och spelar.
– Jag hoppas ha med mig ny energi hem till Helsingborg sen. Vi får inte glömma att vi har allt i egna händer. Vi kan plocka poäng så att vi klarar oss på egen hand. Det gäller bara att vi samlar kraft tillsammans och ger det ett ordentligt försök i slutet för att klara oss. Vi ger inte upp.

Matchen mot Italien har avspark klockan 17:30.

Foto: Bildbyrån

Annons