Martin Olsson klar för HIF – spelar gratis fram till sommaren

Martin Olsson har skrivit på ett korttidskontrakt med HIF fram till sommaren. Enligt uppgifter till Fotboll Skåne kommer vänsterbacken spela i klubben helt gratis.
– Att få representera sin hemstad där man är uppväxt är en skön känsla, säger Olsson till klubbens hemsida.

I början av mars dök bröderna Martin och Marcus Olsson upp på HIF:s träningsanläggning, något Fotboll Skåne var först med att rapportera. Sedan dess har de tränat med klubben och under onsdagen blev det klart att Martin Olsson skriver på för HIF. På hemsidan skriver man att värvningen inte belastar klubbens ekonomi och enligt uppgifter till Fotboll Skåne innebär det i praktiken att ytterbacken valt att spela gratis för klubben. Därmed kostar han ingenting för Helsingborgs IF.

Regelverket kring Allsvenskan säger att en allsvensk lön måste ligga på minst 10 000 kronor per år, men enligt uppgifter till Fotboll Skåne är det inte ens säkert att Helsingborgs IF belastas av den kostnaden för kontraktet med Martin Olsson.

Med tanke på de nuvarande restriktionerna i samhället och rekommendationen att inte spela fotbollsmatcher återstår det att se om Martin Olsson kommer att spela för HIF i Allsvenskan. Ambitionen är fortfarande att dra igång ligan i början av juni.

Olof Mellberg kommenterar övergången på klubbens hemsida.
– Martin var en vänsterback av mycket hög internationell klass innan skadan. Nu ska vi göra allt vi kan för att snabbt få honom i form så att han kan bidra i HIF och få fart på karriären igen.

Foto: Bildbyrån