Martin Olsson har inte fått något kontraktsförslag: “Lite skumt”

Martin Olssons korttidskontrakt går ut i morgon, tisdag.
Men än så länge har han inte fått något konkret förslag på förlängning.
– Jag tycker att det är lite skumt att de inte har hört av sig, säger Martin Olsson till Fotboll Skåne.

Martin Olsson har varit bäst i Helsingborgs IF i två raka matcher, och har skänkt välbehövligt lugn till defensiven i sin nya mittbacksroll. Men i nästa match är det osäkert om HIF kan använda sig av veteranen.

Just nu sitter Martin Olsson nämligen på ett kontrakt som går ut i morgon, tisdag. Därefter är han fri att skriva på för någon annan klubb. Men än så länge har han inte fått något konkret kontraktsförslag från Helsingborgs IF.
– Ingenting. De sa att de skulle höra av sig för ett par dagar sedan, men de har inte hört av sig. Så jag vet inte.
– Vad jag tänker? För en vecka sa jag att jag var sugen på att lyssna på vad de har att ge mig för kontraktsförslag, men de har inte kommit med någonting. Min rådgivare har hört av sig till dem, men de har inte hört av sig tillbaka. Så vi får se.

Hur tolkar man det?
– Exakt. Jag vet inte. Det är lite skumt. Jag försökte bara fokusera på matchen i stället, och tänka på laget. Och tänkte att vi får väl ta det efter matchen. Jag tycker att det är lite skumt att de inte har hört av sig.

Martin Olsson har spelat gratis fram till nu – och är själv öppen med att han kan stanna. Exakt hur avtalet i så fall skulle se ut vill han inte kommentera, utan han har bett om ett förslag från HIF som han sedan ska kunna ta ställning till.
– Ja, ja, faktiskt. Jag tycker att de har gett mig ett förtroende nu när de har satsat på mig när jag har varit borta så länge. För att visa den respekten tillbaka hade jag definitivt kunnat spela vidare, men det är ledningen som bestämmer.

Foto: Bildbyrån

Annons