Manfall inför Örebro SK – Martin Olsson osäker till spel

Helsingborgs IF fick tre spelade skadade i första halvlek mot BK Häcken.
Samtliga tre tvingas nu stå över söndagens viktiga match i Örebro.
Däremot är Anders Lindegaard tillbaka. 

Antalet skador och frånvarande spelare fortsätter att vara det som sticker ut i Helsingborgs IF den här säsongen, och läget är inte mycket bättre inför söndagens match borta mot Örebro SK.

Senast mot BK Häcken tvingades Rasmus Jönsson kliva av redan på uppvärmningen, och under matchen blev Andreas Landgren och Jakob Voelkerling Persson utbytta med skador. Samtliga tre spelare tvingas nu stå över söndagens match i Örebro. Rasmus Jönsson väntas vara borta ett tag, medan det ser ut att vara en lindrigare skada i baksida lår för Andreas Landgren.
– Jacke fick hjärnskakning, så vi följer utveckling där. Han har inte varit med i träning, säger Olof Mellberg.
– Rasmus, baksida lår. Landgren, likaså, där hans är betydligt lindrigare. Men ingen av dem har varit med i träning.

Rasmus skada skedde under uppvärmningen?
– Ja. Han fick lite känningar först, och sen i ett skottögonblick drog det till.
– Det är inte bra såklart. Framför allt som det verkar att han blir borta en tid. Det är lite synd, överhuvudet med läget. Vi kände att vi var på väg i ett ganska bra läge på skadefronten och hade ganska nära full träning i träning. Nu är vi tillbaka med stora problem igen.

Mix Diskerud flaggade också för att han hade en mindre känning i baksidan, men norsk-amerikanen är tillgänglig och har tränat med övriga laget i veckan. Dessutom är Anders Lindegaard redo för spel och blir en av tre målvakter som åker med till Örebro. Det gör även Alexander Nilsson och Ian Pettersson.
– Anders har varit i träning och känner så mycket bättre. Han är med i truppen.
– Om det inte händer ännu mer grejer fram till på söndag kommer vi att ställa ett bra lag på plan. Jag tror ändå att vi har goda möjligheter.

Martin Olsson har känt sig hängig och där blir det ett sent beslut om han kan spela eller inte.

Shkodran Maholli, Assad Al Hamlawi och Marcus Olsson är inte heller i speldugligt skick. Andreas Granqvist, som fortfarande bara spelat drygt en allsvensk halvlek i år, finns inte heller med i matchtruppen.

Fyra spelare från U19-truppen följer med till Örebro. Det rör sig om Emil Hellman, Ian Pettersson, Casper Widell och Victor Göransson. Den sistnämnda har inte gjort sin allsvenska debut än, och kan bli HIF-spelare nummer 32 att göra allsvenska minuter under 2020.

Foto: Bildbyrån

Annons