Landgren förlänger med HIF: ”Är väldigt glad och stolt”

Efter en mörk tid för Helsingborgs IF har nu klubbat presenterat en positiv nyhet. Klubbikonen Andreas Landgren har valt att förlänga sitt avtal. 
– Jag är väldigt glad och stolt över att klubben ser mig som en pusselbit i lagbygget även framöver, säger han. 

Redan som fyraåring började Andreas Landgren att spela fotboll i Helsingborgs IF. Efter några år i Italien, Nederländerna och Norge återvände mittfältaren hem till sin moderklubb för sex år sedan där han blivit kvar.

Under tisdagen stod det även klart att Landgrens HIF-karriär blir ännu längre då 31-åringen valt att förlänga sitt avtal med klubben, detta trots degraderingen till Superettan.
– Jag är väldigt glad och stolt över att klubben ser mig som en pusselbit i lagbygget även framöver. Det kommer såklart ta ett tag att smälta degraderingen men när det är gjort samlar vi krafterna igen och går in i 2021 med stor revanschlusta, säger Landgren till klubbens hemsida.

Säsongen 2020 blev ett tufft år för mittfältaren som kämpade sig tillbaka från karriärens andra korsbandsskada. Totalt blev det nio matcher i Allsvenskan, fyra från start, men där han ändå inte kunde förhindra klubben från att ramla ur Sveriges högsta serie.

– Med sin historik och stora kärlek för klubben är ”Lange” en fanbärare och viktig ledare i laget både på och utanför planen. Utöver det är han en flexibel spelare som alltid ger 100% och kan användas på flera olika positioner. Jag ser framemot att arbeta med honom i tre år till, säger Andreas Granqvist, sportchef i HIF.

Foto: Bildbyrån

LÄS MER: Årets bästa elva i Allsvenskan – enligt statistikprogrammen

LÄS MER. Simon Pålsson: Nästa år finns bara spillrorna av det här laget kvar

Annons