KLART: HIF bryter avtalet med Egzon Bejtulai: ”Familjära skäl”

Egzon Bejtulai har suttit fast nere i Nordmakedonien under coronakrisen. Nu är försvararen överens med Helsingborgs IF om att bryta sitt avtal med klubben.

Försvararen har saknats under den senaste tiden då han inte kunnat komma tillbaka till Sverige från Nordmakedonien. HIF har försökt hitta en nödlösning och ett lag i hemlandet där Bejtulai kunnat träna, men utan framgång. Under fredagen meddelade klubben att man nu bryter 26-åringens kontrakt, bara några månader efter att han skrivit på för klubben. 

– Av familjära skäl behöver jag vara hemma. För klubbens skull var detta den bästa lösningen då jag just nu inte kan bidra på det sätt jag önskar. HIF har stöttat mig i mitt val och jag är glad att vi lyckats nå en överenskommelse. Det blir inte alltid som man hoppats men jag önskar klubben all lycka, säger Egzon Bejtuali i ett pressmeddelande. 

Helsingborgs IF skriver i utskicket att anledningen till att kontraktet bryts är just för att spelaren i nuläget inte kan ta sig tillbaka från sitt hemland.

Foto: Bildbyrån

Annons