Klart: Charlie Weberg lånas ut till GAIS under hela 2020

Charlie Weberg lånas ut till GAIS över hela säsongen. Mittbacken har fått ont om speltid i HIF och väljer nu spel i Superettan.
– Vi får in en kompetent vänsterfotad mittback som kommer att göra laget starkare säger GAIS-tränaren Stefan Jacobsson till klubbens hemsida.

Tidigare i veckan rapporterade Fotboll Skåne om att HIF:s mittback Charlie Weberg var nära en övergång till GAIS. Klubben bekräftar nu på sin hemsida att spelaren lånas in resten av säsongen. Charlie Weberg var tidigare under året och provtränade med Mjällby.

Det blev aldrig något lån till allsvenska Mjällby, och nu blir det spel i Superettan istället för Allsvenskan. Förra säsongen blev det tio matcher i Allsvenskan för Charlie Weberg. Han fick bara speltid i en match under Olof Mellberg. Då blev det 45 minuter borta mot Malmö FF.

– Jag har bra koll på hans kvaliteter efter de år då HIF spelade i Superettan och vi får in en kompetent vänsterfotad mittback som kommer att göra laget starkare. Det känns också bra att vi får in en spelare som varit igång hela försäsongen och kommer hit i fin form. Vi kommer att ge Charlie en plats i dagens matchtrupp och han kan räkna med att få speltid direkt, säger Stefan Jacobsson, tränare i GAIS.

Charlie Weberg väntas därmed få sina första minuter i GAIS-tröjan redan i dag, lördag, mot Qviding på Bravida Arena.