Kebba Ceesay avstängd vid nästa varning: ”Gäller att ta sitt ansvar”

Två varningar i Sirius och en varning i Helsingborgs IF.
Det gör att nyckelspelaren Kebba Ceesay blir avstängd vid nästa varning.
– Bara för att du tar upp det kommer jag säkert få ett gult kort nu, säger mittbacken och skrattar.

Kebba Ceesay har sedan han anslöt till Helsingborgs IF blivit en given startspelare i trebackslinjen, och har radat upp starka prestationer i den röda tröjan. Men med sex omgångar kvar finns risken att HIF får klara sig utan sin startspelare i någon av de kvarvarande ångestmatcherna.

Mittbacken hade med sig två gula kort från första delen av säsongen i Sirius, och har fått ett gult kort i HIF. Det gör att Kebba Ceesay blir avstängd vid nästa gula kort.
– Jag försöker att inte tänka på det, men nu tog du upp det, säger Kebba Ceesay till Fotboll Skåne och skrattar.
– Men vi har folk borta och det har varit upp och ner med skador. Då gäller det också att ta ett ansvar att inte göra något dumt som sätter laget i en dålig sits. Det är klart att du hamnar i situationer där du måste ta en tackling när du spelar mittback. Men man behöver inte ta gult kort bara för att. Jag håller inte igen när jag spelar, men jag försöker vara ännu mer noggrann med att läsa spelet och ligga nära, så slipper man komma sent.

Kebba Ceesay säger sig trivas i rollen han har fått i HIF och njuter av att äntligen få spela kontinuerlig fotboll igen. Nu hoppas han vara med och rädda det allsvenska kontraktet, samtidigt som han håller alla dörrar öppna inför nästa säsong.
– Jag har aldrig tvivlat på mig själv, även när jag var i Sirius och inte fick spela. Då körde jag på och var i bra form, så det var inga konstigheter alls när jag kom hit.
– För mig tänker jag inte så långt som nästa säsong. Just nu är det söndag och Örebro. Men sen finns verkligheten där, med ett lån och efter det ska jag tillbaka till Uppsala. Sen vet jag inte vad som händer.

Men med tanke på årets säsong antar jag att speltiden är en viktig faktor för dig inför nästa år?
– Absolut. Väldigt viktig. Det har gått bra för Sirius också. Jag vet inte, men jag har svårt att tro att jag går in och blir bästa vän med tränaren, börjar lira och blir kapten. Det tror jag inte. Men jag har kontrakt med Sirius och efter säsongen får vi sätta oss ner och prata, och de får berätta om jag ingår i planerna. Sen får vi se.
– Om det är så att jag inte ingår i Sirius planer går det inte att göra så mycket åt, då får man hitta en lösning.

Foto: Bildbyrån

Annons