Intresse från England, Frankrike, och Ryssland – men Gigovic väljer HIF

Armin Gigovic stressar inte iväg till en större liga.
Han vill höja sin nivå i Allsvenskan innan det blir aktuellt.
– Jag har sagt till dem att jag ska vara här, säger Gigovic till Fotboll Skåne.

För mindre än ett år sedan var Armin Gigovic i Helsingborgs IF:s U19–lag och hade förhoppningen att träna några pass med A–laget under 2019. Under försäsongen sa även dåvarande huvudtränaren Per–Ola Ljung att ingen spelare från U19 var nära att bli uppflyttad.

Sedan small det under sommaren i och med tränarbytet.

Nu har Gigovic haft en halv säsong som ordinarie i Allsvenskan, trots att han fortfarande är 17 år, och han var så pass bra att klubbar från stora ligor hörde av sig.

Armin Gigovic själv nämner tre klubbar till Fotboll Skåne: Wolverhampton i England, Amiens i Frankrike, och CSKA Moskva i Ryssland. Samtliga tre är klubbar som har en historik av att scouta ungt i Allsvenskan.
– Det är såklart kul att höra, men jag är fortfarande ung och det är inget man ska lägga mycket fokus på, säger 17-åringen till Fotboll Skåne.
Har du tackat nej till något?
– Inte direkt, men jag har sagt till dem att jag ska vara här.
Det är ungefär en vecka kvar innan de flesta transferfönster stänger, men om det inte kommer något absurt bra innan det så kan vi räkna med dig i Helsingborg i vår?
– Jadå.

Både Wolves och CSKA nämndes av Fotbolldirekt som intresserade klubbar i november förra året.

Men istället är fokuset för Gigovic att göra ett ännu bättre 2020 i HIF. Han lär starta som en av tre centrala mittfältare och det han vill öka på i år är den personliga poängskörden. Samtidigt känner han att allt blev bättre förra året.
– Från det fysiska till det mentala och kost och allting. För varje vecka och månad blev allt bättre.
– Man vill utveckla allt, men det tar tid. Det är inget som sitter direkt.

Vinteruppehållet kom kanske också lägligt, som en tid att stanna upp och reflektera över ett explosionsartat år, men:
– Första lediga veckan, okej, det var kul, men sedan längtade man tillbaka.

Gigovic är uttagen i HIF:s trupp som i dag spelar träningsmatch mot Lyngby (14.00) på Filborna IP. Andreas Landgren, Kalle Joelsson, Assad Al Hamlawi, Anders Randrup, och Ravy Tsouka är de som saknas på grund av skador och känningar.

Foto: Bildbyrån