Ingen tonåring har gjort fler mål än Timossi i år: “Ska göra fler”

Alex Timossi har bara startat tio allsvenska matcher – men har redan gjort fyra mål.
Ingen annan allsvensk spelare född 2001 eller senare har gjort lika många i år.
– Om jag hade startat alla matcher hade jag kanske gjort ännu fler mål, säger Alex Timossi till Fotboll Skåne.

2016 fick Alexander Isak sitt stora genombrott på allsvensk nivå när han gjorde tio mål för AIK. Den här säsongen är det Alex Timossi som är den tonåring, alltså spelare född 2001 eller senare, som har gjort störst målmässigt avtryck.

Med fyra mål och en assist är Alex Timossi inte bara HIF:s näst främsta målskytt hittills, han är också den tonåring i Allsvenskan som gjort flest mål hittills.
– Det känns som att det har gått bra, och det är kul att få speltid och hjälpa laget med mål, säger Alex Timossi till Fotboll Skåne.
– Sen får man tänka på det också, att jag inte har spelat alla matcher. Om jag hade startat alla matcher hade jag kanske gjort ännu fler mål. Det är ingenting jag tänker på så, det viktigaste är att självförtroendet är bättre på både mig och laget nu.

Sedan 2016 är toppnoteringen för en tonåring (räknat på året man fyller) i Allsvenskan fem mål, och det var Nils Fröling i Kalmar FF förra året som stod för det.
– Det hoppas jag kunna slå den här säsongen, det är ändå nio matcher kvar. Men såklart hoppas jag att det går bäst för laget. Men jag tänker också lite på mig själv och hur det går, med egna målsättningar för säsongen, säger Alex Timossi.

I den senaste matchen spelade Alex Timossi som wingback, och har under säsongen använts i en rad olika roller. Personligen är han öppen för att fortsätta på samma sätt, och tycker att speltiden är det viktigaste.
– Ja, det var det jag kom till HIF för. Att få kontinuerlig speltid och göra det bra för att utvecklas ännu mer. Men jag tycker att jag har gjort det bra som forward också.

Alex Timossi är inlånad från Bayern München, och lånekontraktet sträcker sig över hela den här säsongen. Men 19-åringen utesluter inte att spela i Helsingborgs IF nästa säsong, även om ambitionen är att mäta sina krafter ute i Europa.
– Det är inte helt uteslutet, men jag får se hur det går först. Det är bra nivå i Allsvenskan. Att få kontinuerlig speltid är viktigt för mig, och det är jättesvårt att säga något nu.
– Men jag kom till HIF:s a-lag för att ta mig vidare ut i Europa sen. Det blir kanske inte Bayerns a-lag direkt, men det är kanske inte i HIF jag vill spela nu egentligen, jag vill ut i Europa igen. Men någonstans där jag kan få speltid.

Foto: Bildbyrån

Annons