HIF värvar mittfältare från Estland: ”Han är ung och utvecklingsbar”

Helsingborgs IF plockar in en mittfältare från FC Flora Tallinn.
Vladislav Kreida lånas in – men det finns också en köpoption.

Annons

Sportchefen Andreas Granqvist har hittat en mittfältare i Estland som han har fattat tycke för. Vladislav Kreida är en 21-åring som har spelat runt 80 matcher för FC Flora Tallin sedan han kom dit 2016. Två gånger har han blivit inhemsk mästare och på cv:t står även nio a-landskamper för Estland.

Nu är han klar för ett årslångt lån till HIF. Det finns även en option som gör att HIF kan köpa loss estländaren för ett förbestämt pris.
– Jag är väldigt glad över att vara här och vara en del av denna stora klubb. Jag ska göra mitt bästa för laget och hoppas få se supportrarna tillbaka på arenan snart så att jag kan spela framför er. Mina första intryck är väldigt bra och arenan är perfekt. Förhoppningsvis kan vi vinna andraligan och spela i Allsvenskan nästa år, säger Kreida i en kommentar.

Sportchefen Andreas Granqvist tror att han har gjort ett fynd.
– Vi är glada att ha hittat en lösning för att få hit “Vlad”. Han är en energisk och aggressiv defensiv mittfältare som trots sin unga ålder har rutin från såväl europakvalmatcher som A-landskamper. Det är en ung och utvecklingsbar spelare som redan visat fina kvalitéer på seniornivå över tid. Vi ser framemot att se honom bidra och utvecklas i vår miljö, säger ”Granen”.