HIF ställer in träningsmatcher: “Planerar om försäsongen”

Helsingborgs IF ställer nu in kommande två träningsmatcher.
Tanken var att HIF skulle möta Trelleborgs FF och Norrby IF.
– Det handlar om att den allsvenska starten troligen kommer att flyttas, och att vi därför måste se över hela vårt schema, säger Midhat Kuduzovic, media- och kommunikationsansvarig till Fotboll Skåne.

Coronaviruset fortsätter att få stor inverkan på hela samhället, och fotbollen är såklart inte immun. I måndags tog SEF ett gemensamt beslut om att fortsätta med träningsmatcher, som dock skulle spelas utan publik tills vidare.

Men nu meddelar Helsingborgs IF att kommande två träningsmatcher ställs in, i samråd med motståndarna. Därmed blir det ingen match på lördag mot Trelleborgs FF, och inte heller någon match nästa vecka mot Norrby IF.

HIF bekräftar samtidigt att träningarna fortsätter som vanligt, och att de är öppna för allmänheten. Nu sker en omorganisering av försäsongen för att anpassa sig till en försenad allsvensk start.
– Det handlar om att den allsvenska starten troligen kommer att flyttas, och att vi därför måste se över hela vårt schema. Däremot är inte något upplägg eller mer detaljerad planering på plats än, eftersom vi inte vet när Allsvenskan drar igång, säger Midhat Kuduzovic, media- och kommunikationsansvarig till Fotboll Skåne.

Annons