HIF kan förlänga med Timossi: “Men ingen kontakt”

Alex Timossi är inlånad från FC Bayern München fram till den 30 juni.
Än så länge har HIF inte inlett diskussionerna om en förlängning.
– Vi avvaktar det osäkra läget innan vi etablerar kontakten, säger chefsscouten Adil Kizil till Fotboll Skåne.

Inför den här säsongen valde Helsingborgs IF att plocka hem den 19-årige talangen Alex Timossi på ett korttidslån fram till sommaren. Låneavtalet sträcker sig till den 30 juni, och ambitionen från alla parter var att Alex Timossi skulle få chansen att visa upp sig på seniornivå.

Till vardags tillhör Alex Timossi nämligen FC Bayern München, där han fortsatt har en bit upp till att få spela kontinuerlig seniorfotboll. Men på grund av coronasituationen är det fortsatt oklart om Alex Timossi hinner spela några allsvenska matcher innan låneavtalet går ut. 19-åringen själv har öppnat för att förlänga, men Helsingborgs IF har i dagsläget ingen kontakt med FC Bayern München.
– Just nu har vi ingen kontakt alls med klubben. Men det är inte så konstigt med tanke på situationen vi befinner oss i med corona, säger chefsscouten Adil Kizil till Fotboll Skåne.
– Vi avvaktar det osäkra läget innan vi etablerar kontakten.

Men är det aktuellt att förlänga? Tanken från både FC Bayern och Alex Timossi själv var väl att få speltid i Allsvenskan?
— Ja, det kan absolut bli aktuellt att förlänga lånet. Alex kom hit för att få spela bra allsvenska matcher, och det vill Bayern också att han ska göra.

Annons