HIF funderar på Martin Olsson i vår: ”Väldigt, väldigt bra spelare”

Martin Olsson måste spela matcher innan EM i sommar.
Blir de matcherna i Helsingborgs IF?

Vänsterbackarna Martin och Marcus Olsson drog på sig allvarliga skador och när deras kontrakt gick ut med Swansea respektive Derby blev det jakt efter nya klubbar.

För Martin Olsson börjar tiden att rinna ut. EM är om drygt tre månader och han har inte spelat en tävlingsmatch på 15 månader. Han och Marcus tränar nu med Helsingborgs IF, och Olof Mellberg bekräftar att man för dialog med spelarna.
– De tränar med oss, det är vad som gäller. Jag känner de båda sedan tidigare, framför allt Martin som jag har spelat med, som jag har pratat med flera gånger och haft kontakt med. Det har varit lite på tal innan, men då har det varit annat som dykt upp. En spelare som vi ändå tycker det är positivt att få in i verksamheten och vara med oss och köra, säger Olof Mellberg.

Mellberg är dock försiktig med hur aktuellt det är med avtal.
– Än så länge har vi inte haft såna diskussioner, men det är klart att det är två bra spelare som har haft som utgångsposition att söka andra alternativ egentligen och som haft andra alternativ. Än så länge har vi inte kommit till något konkret. De vill gärna vara med och träna, och vi kände att det var positivt att kunna erbjuda den möjligheten.
– Det är två spelare som bor här, och som gjort det en tid, och med bakgrunden de har så är det klart att de är intressanta. Men det har inte riktigt varit aktuellt än och det har de signalerat.
– Jag känner framför allt Martin sedan tidigare och vet att det är en väldigt, väldigt bra spelare. Sen var det ett tag sen de spelade så de behöver komma igång.

Om det ska bli kontrakt för antingen Martin Olsson eller hans bror Marcus Olsson krävs dock att det finns rätt glöd. I annat fall menar Olof Mellberg att det inte är aktuellt att plocka in spelarna.
– Som med alla spelare i den kategorin är det otroligt viktigt att det finns en inställning att göra det riktigt bra här och driva på. Precis som i diskussionerna som jag hade med Rasmus när han skulle hit, då kändes det som att han verkligen brann för att komma tillbaka och växla upp. Vi får se.

När det gäller en annan av lagets ytterbackar, Erik Figueroa, så behövde han kliva av träningen i dag, men han hoppas kunna träna i morgon igen.

Annons