HIF erbjuder inte Nermin Karic kontrakt: “Det vet han om också”

AYIA NAPA.
Nermin Karic har tränat med Helsingborgs IF under hela lägret på Cypern.
Men mittfältaren kommer inte att erbjudas ett kontrakt.
– Vi har inte, som det ser ut nu, möjlighet att erbjuda honom kontrakt, säger Olof Mellberg.

Helsingborgs IF valde att låta mittfältaren Nermin Karic följa med på träningslägret till Cypern, och under veckans träningar har mittfältaren varit en del av laget. Men under lördagens träningsmatch fick han bara ett två minuter långt inhopp på slutet.

Efter matchen bekräftade huvudtränaren Olof Mellberg att det inte ser ut att bli ett HIF-kontrakt för 20-åringen, som tillhör Genoa.
– Vi har inte, som det ser ut nu, möjlighet att erbjuda honom kontrakt. Vem vet i framtiden, men just nu har vi inte den möjligheten. Det vet han om också.
– Det är ändå ett intresse vi haft en tid. Och vi kände att det fanns en möjlighet att bjuda med honom här ändå, och visa upp sig så får vi se i framtiden. Charlie lämnade och då öppnades det en plats som han kunde hoppa på.

Olof Mellberg menar att HIF egentligen hade den uppfattningen redan innan träningslägret, men att det öppnades upp en plats på lägret sedan Charlie Weberg lånats ut till GAIS. Då tog man möjligheten att se Nermin Karic i träning, och låta honom bekanta sig med klubben. Det kan öppna för en framtida värvning.
– Det är alltid lättare att se en spelare i sin egen miljö, i träning och eventuellt i match. Han har inte heller spelat så mycket seniorfotboll överhuvudtaget egentligen. Det är en spelare vi tyckte såg spännande ut, men lite svårbedömd. Det gör också att det inte riktigt är den profilen vi har plats för just nu.

HIF har tidigare varit öppna med att man letar efter en mittfältaren, gärna med lite mer erfarenhet och som har en mer defensiv inriktning.
– Men under tiden jobbar vi med det vi har. Det är inte så att vi är fastlåsta i tankarna där heller. Det kan förändras över tid beroende på prestationer och hur vi känner att det börjar sätta sig med formationer. Och såklart vad som dyker upp. Får vi möjlighet att få in riktigt bra kvalité till den lilla peng vi har får man vara lite flexibel med positionerna där också.