Han kan bli HIF:s nästa ordförande – kallar till extra årsmöte

För att snabbt få allt på plats inför 2021 har Helsingborgs IF kallat till ett extra årsmöte.

Valberedningen har tagit fram förslaget att låta Kjell Jacobsson bli klubbens nya ordförande. Dessutom är Markus Holgersson på väg in i styrelsen. 

Det har inte blivit den säsong som Helsingborgs IF hoppats på, något som direkt kommer skapa konsekvenser inom föreningen. Efter att det stod klart att laget degraderades till Superettan gick ordförande Krister Azelius ut med att han avgår.
– Jag har, som jag sagt till media, informerat valberedningen om att jag avgår som styrelseordförande vid degradering. Övriga styrelsen har också informerat valberedningen om att man ställer sina platser till förfogande, säger Azelius till sa han till klubbens hemsida.

För att en ny ordförande och styrelse snabbt ska komma på plats och kunna förändra HIF:s framtid har man valt att kalla till ett extra årsmöte redan den 11 januari 2021, två månader tidigare än vad årsmötet var planerat.

Av stadgeskäl gäller förtroendet till styrelsen fram till i mars 2021 där ordinarie årsmöte kommer att hållas. Valberedningen avser att lägga samma förslag vid det ordinarie årsmötet och då med de nomineringsperioder som anges nedan.

Till ny ordförande har valberedningen föreslagit Kjell Jakobsson, HIF:s klubbdirektör mellan åren 2003-2005. Totalt är det fem nya ledamöter som föreslås in i styrelsen samtidigt som fyra ledamöter kan få nytt förtroende för att säkerställa kontinuiteten.

Ett annat välbekant namn som kan vara på väg in i styrelsen är Markus Holgersson som avslutade sin karriär i klubben för ett år sedan. Han hade då återvänt till HIF och spelat tillbaka laget till Allsvenskan och höll dem kvar i Sveriges högsta serie.

Till nya ledmöter föreslås
Kjell Jacobsson (ordförande) – 1 år
Kenneth Nilsson (ansvar för marknad och sponsring) – 2 år
David Nilsson Sträng (ansvar för digitalisering) – 2 år
Markus Holgersson (fotbollssamarbeten) – 2 år
Fredrik Karlsson (Ansvar för juridik) – 2 år

Ledamöter som får nytt förtroende
Lottie Svedenstedt
Emma Håkansson
Kim Olsson
Stavros Papadopoulos

Foto: Bildbyrån

Annons