Granqvist slutar som spelare – full satsning som sportchef

Andreas Granqvist avslutar spelarkarriären. Både i landslaget och Helsingborgs IF.
– Jag har helt enkelt gjort mitt. Det är dags att lägga skorna på hyllan, säger han till klubbens hemsida.

Annons

HIF aviserar att man i någon av de kommande hemmamatcherna tänker göra en officiell avtackning och hylla kaptenen. Han kommer dock att fortsätta i sin roll som sportchef och kan nu koncentrera sig fullt ut på den.
-Det går inte att med några få ord sammanfatta vad Andreas Granqvist har betytt som spelare för HIF eller som HIF-ambassadör när han varit utanför klubben. Granens karriär säger allt. Han har varit i den absoluta toppen av världsfotbollen men alltid alltid stått stadigt i sin person och sina värderingar med ett enormt hjärta. Hans värdegrund har varit lika given och självklar som han som kapten och ledare har varit på planen genom alla år. Vi är ytterst tacksamma för att hans resa mot att bli en lika bra sportchef som han var spelare sker i Helsingborgs IF, säger HIF:s klubbdirektör Joel Sandborg.

Andreas Granqvist konstaterar att kroppen tagit stryk och att beslutet till slut blev naturligt att ta.
– Det har varit några tuffa år. Jag har kämpat och slitit för att kunna göra både mig själv och mina lagkamrater rättvisa ute på planen. Huvudet har velat men kroppen har lite för ofta sagt ifrån. Den senaste tiden har jag pratat med klubben, min familj och funderat mycket själv.
– Det är långt ifrån alla som har fått ha en så lång karriär som jag. Jag har fått spela fotboll på högsta nivå i fem länder. Jag har fått representera mitt land. På senare år som kapten. Det har varit enormt stort för mig. Jag har fått vara med att hjälpa mitt hjärtas klubb HIF tillbaka till Allsvenskan. Vi är inte där vi vill vara idag. Men vi vet alla var vi hör hemma och vi ska tillbaka dit igen, säger han på hemsidan.

Foto: Bildbyrån