Granqvist och Lindegaard gick av träningen: “Försiktighetsåtgärd”

Andreas Granqvist och Anders Lindegaard gick av måndagens träning tidigt.
Men enligt HIF ska det inte vara något större problem med nyckelspelarna.
– Det var planerat, säger sjukgymnasten Victor Dymne till Fotboll Skåne.

Med tio nyförvärv på plats har Helsingborgs IF en bred spelartrupp inför den här säsongen. Men på måndagsträningen var det bara en mindre grupp spelare som tränade fullt ut. De som spelade 90 minuter mot IFK Göteborg i helgen gick av konstgräset på Filborna IP tidigare.

Två av spelarna, Andreas Granqvist och Anders Lindegaard, gick av redan efter uppvärmningsövningarna. Den danske målvakten hade också en ispåse tejpad mot knät. Men enligt sjukgymnasten Victor Dymne finns det ingen anledning att vara särskilt orolig.
– Det var planerat. Granen behöver lite mer återhämtning efter matchen i lördags, och sen är det en liten försiktighetsåtgärd också, säger han till Fotboll Skåne.
– Det är lugnt (med Lindegaard). Han är lite överbelastad, och han behöver också mer återhämtning.
Men som det ser ut nu kommer han att kunna spela på fredag?
– Ja.

Andreas Landgren, Alexander Nilsson och Adam Eriksson fanns inte med alls ute på planen, utan tränade i gymmet. Den sistnämnda fick en smäll mot knät förra veckan och missade därmed matchen mot IFK Göteborg.
– Adam var inte ute och tränade i dag, men han är på gång. Förhoppningsvis ska han kunna vara med på en del fotboll redan i morgon. Och om vi inte får en negativ reaktion kan han stegra det under veckan.

Alexander Nilsson var inte ute på planen i dag. 
– Nej, han är skadad. Han är inte tillgänglig, men jag kommer inte gå in på mer detaljer än så. Han kommer att vara borta en tid nu.

Vad är status på Kalle Joelsson? Han är själv tydlig med att han är redo för match.
– Medicinskt är han klar. Han är inne på sin tredje fulla träningsvecka nu.
– Han har ju ett program som han fortsätter att köra med. Så är det med alla som har haft tidigare skador, de har ett program anpassat utifrån sin tidigare historik. Han fortsätter att köra på, och nu behöver han jobba på både sitt fotbollsspel och sin fysik. Men rent medicinskt är han frisk.

Redan förra veckan fick vi se Assad Al Hamlawi ute på träningsplanen, och nu kändes det som att han var med i fler övningar på dagens träning?
– Lite mer i dag. Vi har haft som mål hela tiden att han ska vara med i full träning på träningslägret. Än så länge håller vi den planen.
– Med honom är det inte bara skadan. Han är medicinskt klar för träna, men det är en längre period där han inte spelat eller tränat fotboll. Från det att han är friskt medicinskt behöver han också en längre period innan är fysiskt där. Han kämpar på väldigt bra och ger allt varje träning, men han behöver jobba en del för att komma in i full form.

Anders Randrup är däremot tillbaka i full träning och har inte haft några bakslag. Ytterbacken fick också ett inhopp mot IFK Göteborg i helgen. För Andreas Landgren går det enligt planerna, men han är inte redo för spel innan sommaruppehållet.