”Granen” om van den Hurk-situationen: ”Klart att det får konsekvenser”

Anthony van den Hurk meddelade dagen före HIF:s match mot Häcken att han inte kände sig motiverad att spela. I morse meddelade HIF att han under resten av veckan kommer att träna på egen hand och att beslut om hans framtid kommer i nästa vecka.

Här ger sportchef Andreas Granqvist sin syn på den uppkomna situationen och van den Hurks agerande.

– Det är klart att det ger konsekvenser, säger han till Fotboll Skåne.

Annons

– Den här veckan tränar han (van den Hurk) själv inne i gymmet. Sedan kommer vi kommunicera mer inför nästa vecka om hur situationen är och vad som kommer hända, berättar Andreas Granqvist.

Är några fler beslut fattade än?
– Inte mer än att han kommer träna själv den här veckan.

Hur ser du på hans agerande rent moraliskt?
– Jag är så klart besviken. Jag känner Anthony väldigt väl och känner inte igen mig i det beslutet han tog. Sedan tar man ibland felaktiga beslut och han har bett om ursäkt. Vi kommer att ta ett beslut i klubben om hur framtiden kommer se ut för Anthony, så får vi se var vi landar.

Det handlar om att han är besviken för att han inte har fått bli såld?
– Han har velat lämna i detta fönster. Sedan har jag varit tydlig med att jag förstår hans ambitioner. Spelare ska ha ambitionen att ta sig ut och komma till en stor liga. Samtidigt måste det finnas någonting på bordet som gör att det skulle finnas möjlighet att kunna komma överens och det intresse som funnits från klubben (i fråga) har inte varit… Det finns inget, mer eller mindre: (Det finns) ett intresse, men inte några direkta transfersummor att prata om.

Detta har inte hänt i HIF tidigare, men liknande situationer har uppkommit med andra spelare i andra klubbar. Vad kan man i din roll göra för att sådant här inte ska hända?
– Det är alltid en dialog med spelarna. Jag har en bra dialog med Anthony, jag tror att han har en stor respekt för mig och jag har stor respekt för honom. Vi har alltid haft ett bra förhållande tillsammans och (kunnat) diskutera. Jag känner inte igen mig i det beteende Anthony visade här och han är väldigt ångerfull.

– Men det är klart att det ger konsekvenser med tanke på att han sätter spelare och tränare i en väldigt jobbig situation dagen innan match mot Häcken.

MER LÄSNING:
Andreas Granqvist berättar om transferfönstrets sista dag och HIF:s transferaktivitet under de senaste dagarna: Abdul Khalili, Lucas Lingman, Ravy Tsouka, Philip Rejnhold, Diego Fumaca och Arian Kabashi.

Foto: Bildbyrån