Göransson en av tio U-spelare i dagens internmatch

Istället för en träningsmatch mot Norrby IF spelar HIF en internmatch på Olympia idag.
Det betyder att U19-spelare som Victor Göransson får chansen att visa upp sig för Olof Mellberg.

I dag spelar Helsingborgs IF en internmatch på Olympia inför tomma läktare. Matchtrupperna består av A-lagspelare samt påfyllning med några ungdomsspelare. Mittfältaren Victor Göransson, som tillhör U19-laget och kom till klubben från Hässleholms IF för ungefär sex år sedan, är en av dem.
– Det känns kul att få vara med i en sådan match, att få visa vad man går för. Jag ser fram emot det.
– Han (Olof Mellberg) får en bild av vad jag är för typ av spelare och vad jag kan göra i ett lag, säger Victor Göransson till Fotboll Skåne.

Vad är du för typ av spelare?
– Innermittfältare, en defensiv sådan.
– Jag är en spelare på plan som vinner mycket dueller. Försöker styra spelet. Gillar att ha mycket boll och sätta andra spelare i bra lägen.

Under säsongen 2019 var Victor borta hela våren med anledning av en korsbandsskada. Efter sommaruppehållet var han fullt tillbaka och spelade slutspelsserie med U19-laget. Under hösten fick han även chansen att känna på seniorfotboll efter att blivit inbytt i Svenska Cupen mot Oskarshamns AIK.
– Trots att vi förlorade så var jag väldigt nöjd med min insats den matchen. Men jag är nöjd med den säsongen så mycket jag hann spela.

Victor tränade under onsdagen med A-laget på Olympiafältet. Hans första grästräning denna försäsong, och första gången för i år som han var uppe och tränade på seniornivå. Han hade sällskap av U19-spelarna Ludvig Carlius, Casper Widell och Emil Hellman.
– Det är kul att ha med sig lite killar från mitt vanliga lag. Men sen känner jag några spelare från A-laget som Filip Sjöberg, Jakob Voelkerling Persson och Alex Timossi. De yngre spelarna som jag har spelat med tidigare.

Internmatchen spelas idag klockan 18:00 och sänds på HIF:s hemsida. Kommentatorer är ikonen och U19-tränaren Alvaro Santos tillsammans med chefsscouten Adil Kizil. Hur Victor Göranssons framtid ser ut efter matchen är oklart.
– Det återstå att se. Först och främst fokuserar jag på U19-laget. Och gör man det bra där under en lång tid får man chansen i A-laget också.

Övriga ungdomsspelare som är uttagna till matchen är Andreas Svensson, Casper Widell, Emil Hellman, Joel Sundström, Lucas Larsen, Ludwig Carlius, Nils Arvidsson, Othmane Salama och William Fredland. Totalt är 28 spelare uttagna, varav 18 stycken antingen spelar eller har spelat i HIF:s ungdomsverksamhet.

Foto: Bildbyrån

Annons