Glädjebeskedet: Ceesay och Voelkerling Persson tillbaka

Helsingborgs IF har haft stora problem med skador under säsongsinledning.
Men nu har flera potentiella startspelare kommit tillbaka i träning.
– Det är klart att det är skönt när fler börjar komma tillbaka, säger Olof Mellberg till Fotboll Skåne.

Anmärkningsvärt många frånvarande spelare med skador, och flera raka matcher utan mittbackar på planen. Säsongsinledningen har inte varit den bästa ur ett rent fysiskt perspektiv för Helsingborgs IF – men nu ser det ut som att skadesituationen blivit bättre.

Joseph Ceesay och Jakob Voelkerling Persson tränar nu för fullt med laget, och båda är aktuella för spel mot Hammarby. Erik Figueroa och Andreas Landgren är också tillbaka i träning, men är inte redo för spel riktigt än. Det är inte heller Andreas Granqvist, men mittbacken Casper Widell ska kunna vara redo att spela nu och inte bara sitta på bänken.
– Casper och Ludde (Carlius) är faktiskt med U19 i dag och spelar. De möjligheterna vi kan få att ge speltid försöker vi ta, men de ska ändå vara beredda att spela med oss såklart, säger Olof Mellberg till Fotboll Skåne.

Alexander Nilsson och Kalle Joelsson har missat de senaste matcherna, och i deras ställe har Ian Pettersson fått sitta på bänken. Kalle Joelsson fortsätter att rehabilitera sitt knä och är inte aktuell för spel på ett tag.

Anders Randrup är också med i full träning igen, och dansken är redo för spel mot Hammarby. Mohammed Abubakari är också tillgänglig för spel.

Foto: Bildbyrån

Annons