Gero och Mbo i tungt läge i HIF: “Andra har varit bättre”

Gero fick 27 minuter i cupen och har ännu inte suttit på bänken i Superettan.
Mbo fick elva minuter i cupen och har ännu inte suttit på bänken i Superettan.

Annons

Det är en stor omställning för framför allt Alhaji Gero, som värvades in som tänkt startanfallare sommaren 2019. Så sent som vintern 2017/2018 startade han matcher mot Arsenal, Athletic Bilbao, och Hertha Berlin i Europa League, och sommaren 2018 startade han allsvenska toppmatcher för ÖFK.

Den tunga situationen började redan förra året. Då fick Gero inte ens 400 minuter i Allsvenskan, och Mbo fick drygt 200 minuter. Bägge hade hoppats på att starta om under Jörgen Lennartsson.
– Det är en ren konkurrensfråga. Vi tycker att andra har varit bättre. Det är inte svårare än så, svarar Lennartsson på en fråga om Geros situation.

HIF har inte haft någon anfallare på bänken de inledande matcherna, där dock Gero hade lite problem med ett knä mot GIF Sundsvall, men Lennartsson ser ingen anfallsbrist i laget utan dem.
– Lundberg har spelat på topp i många matcher i sin karriär. På bänken, (har vi) kanske (inget alternativ), men på planen har vi ett väldigt gott alternativ med att Lundberg kliver upp som nia.
– Det är en av anledningarna till att vi inte har valt någon av Noel och Gero på bänken. Viktor är ett väldigt tydligt alternativ som nia.

Det lär heller inte bli enklare för duon framöver. Assad Al Hamlawi spelade i U21 i veckan och närmar sig att kunna komma med i en Superettantrupp. I samma U21-match blev både Mbo och Gero utbytta i halvtid. Bägges kontrakt går ut efter säsongen.

Foto: Bildbyrån