Fem U19–spelare fick chansen i HIF i veckan: “Gjort det fantastiskt”

Över hälften av spelarna som var i HIF:s matchtrupp mot Lyngby har en historik i föreningens U–verksamhet.
De avslutade också matchen med en startelva vars snittålder var 19,6 år. 

Förra året var Kalle Joelsson, Max Svensson, och Armin Gigovic startspelare. Försäsongen är en bra period för HIF att känna av vilka spelare från U–leden som kan tänkas ha en liknande framtid.
– Det är roligt att se alla de unga. Lagen vi möter nu, Odense och Lyngby, byter också större delen av elvorna, men de har en hel A–trupp att göra det med. Det har inte vi. Vi behövde hjälp den här veckan av ett antal U19–spelare, som har gjort det fantastiskt i träning och i match, säger Olof Mellberg till Fotboll Skåne.

Totalt har fem spelare från U19 fått speltid under den här veckan. Bland annat fick de speltid i andra halvlek mot Lyngby (2–3) på lördagen.

Det är mittfältaren och ”värvningen” Joel Sundström. Född 2001, son till tidigare allsvenska spelaren Patrik Sundström, och en spelare som har gjort ett 50–tal A–lagsmatcher för Högaborg, men som bara fick några få inhopp i Landskrona förra året.

Det är försvararen Emil Hellman. Född 2001, och som startade cupmatchen mot Oskarshamn i höstas.

Det är offensiva Ludvig Carlius. Född 2001, som hade en fin höst med en del mål i U19, blev uttagen till U–landslaget igen, och gjorde ett kort inhopp i cupen.

Det är offensiva Adam Kaied. Född 2002, som tog sig tillbaka till U–landslaget efter att ha öst in mål för HIF U17 förra året, och med ett stort lockigt hår som är omöjligt att missa.

Och det är P03–landslagets Casper Widell, som Fotboll Skåne skrev om på lördagen.

Till detta är sedan tidigare 19–åringarna Filip Sjöberg och Jakob Voelkerling Persson permanent i A–truppen, och bland annat Ian Pettersson, Victor Göransson, Adham El Youssef, och Andreas Svensson var med A-laget förra året.

Det återstår att se hur många av U19–spelarna som är kvar till nästa träningsmatch om två veckor. Då lär Ravy Tsouka och Anders Randrup vara spelklara igen, och HIF letar också efter fler nyförvärv.

Mellberg fick tidigare i veckan frågan om det kan bli aktuellt att flytta upp någon permanent, och svarade då:
– Jag tror att det är för tidigt att uttala sig om nu. Det handlar även för dem om att komma igång ordentligt och utvecklas hela tiden. Som vi vet i andra fall kan det gå väldigt fort. Säsongen är levande och det gäller ha koll på de som gör bra ifrån sig. Att ha öppningar för det.

Foto: Bildbyrån