En oerhört onödig förlust – spelarbetyg efter HIF:s stora fall

HIF körde över Värnamo i första halvlek, hade en 0-1-ledning, skapade flera heta chanser, och släppte till noll avslut.
Och i andra halvlek tappade de allt och förlorade med 3-1.

Annons

Anders Lindegaard – 1

Svårt att göra mycket på målen. Hade inte många andra svåra saker att göra. Men inte heller någon som gjorde en positiv skillnad.

Ravy Tsouka – 2

Första halvlek var årets bästa insats av en ytterback i HIF. Ställdes mot formstarka Uddenäs och vann varenda en-mot-en-duell. Sedan blev andra halvlek sämre, och han tappade bollen klantigt vid 2-1.

Casper Widell – 2

Svårt att betygsätta Widell. Märktes sällan av. Borde ha haft bättre markeringsnärvaro vid 1-1.

Charlie Weberg – 1

Flera chansbrytningar runt mittplan som hade kunnat sluta illa. Tappade markering vid 1-1.

Bödvar Bödvarsson – 1

Syntes sällan offensivt och hängde inte med i markering vid 2-1. Granqvist skulle ha skaffat en bättre vänsterback i somras.

Brandur Hendriksson – 2

Bra i 45-60 minuter, och åter bra på fasta situationer. Men HIF måste kunna lita på honom när laget tappade i andra halvlek. Att han styr upp spelet bättre i sådana lägen.

Wilhelm Loeper – 4

Superettans bästa spelare 2021? Undertecknad, som är i juryn till det priset, tycker nog det. Bra mål i dag, konstant inblandad i saker som kunde ge fler mål, och löpstark.

Viktor Lundberg – 1 (ut 74′)

Ibland en lite oortodox stil, men skötte sig ändå godkänt på centralt mittfält till en början. Men det där treårskontraktet han fick i vintras ser mer och mer ut som ett alldeles för långt avtal.

Adam Kaied – 2

Spelar ibland som om han uteslutande vore gjord av energi. Ettrig och rörde sig över stora ytor när HIF hade boll, men inte lika mycket slutprodukt och farligheter i dag som i tidigare matcher.

Dennis Olsson – 1 (ut 74′)

Kunde inte följa upp succématchen senast. Inte dålig, men märktes sällan av. Syntes lite mer i andra halvlek, men träffade inte lagkamraterna med sina inlägg.

Anthony van den Hurk – 1

Missade många lägen och kraven på hans prestationer är mycket högre än såhär.

Andreas Landgren (in 74′), Rasmus Karjalainen (in 74′) spelade för kort tid för betyg. 

Foto: Bildbyrån