Daniel Hafsteinsson väntas bli utlånad: “Därför han inte tränade”

Helsingborgs IF har plockat in tiotalet nya spelare inför säsongen.
Nu ser man ut att låna ut sin tredje spelare.
– Vi är i långt gångna diskussioner om en utlåning av Daniel Hafsteinsson, säger Midhat Kuduzovic, mediaansvarig hos HIF.

Daniel Hafsteinsson har haft en tung försäsong i Helsingborgs IF, och har fått sparsamt med speltid i träningsmatcherna så här långt. Den isländske mittfältaren har när han väl fått chansen fått spela en hel del som ytterback.

Samtidigt har HIF förstärkt laget med en rad spelare inför säsongen, och konkurrensen på mittfältet har blivit allt tuffare. På måndagens HIF-träning fanns Daniel Hafsteinsson inte med övriga spelare ute på planen, utan tränade på egen hand i gymmet. Nu kan Fotboll Skåne avslöja att han är detaljer ifrån att lånas ut till en isländsk klubb, och att lånet sträcker sig över hela säsongen.
– Vi är i långt gångna diskussioner om en utlåning av Daniel Hafsteinsson. Det var därför som han inte tränade i dag, säger Midhat Kuduzovic, media- och kommunikationsansvarig hos HIF.

Daniel Hafsteinsson blev klar för Helsingborgs IF så sent som i somras. Då skrev han på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022. Förhoppningarna på mittfältaren har varit stora, inte minst då 20-åringen är lagkapten i det isländska U21-landslaget.

Sedan tidigare är Charlie Weberg utlånad till GAIS, och Carl Thulin utlånad till Eskilsminne IF.

Annons