Dags för årets andra vinst? Odds på Helsingborgs IF

Helsingborgs IF hoppas vinna sin andra allsvenska matcher i år.
Nu väntar en tuff utmaning borta mot Östersunds FK.

Den här artikeln är en annons från Unibet.

Efter en skakig inledning på säsongen har Helsingborgs IF fått ordning på den egna defensiven, och känns plötsligt som ett stabilt lag. Laget har gått obesegrade sedan förlusten mot Mjällby AIF och har dessutom räddat poäng sent i flera matcher. Det gör att moralen har höjts.

Samtidigt finns det stora problem med skador i backlinjen, och det görs lite för få mål framåt. Det är en av sakerna som HIF nu hoppas ska bli bättre borta mot Östersunds FK där laget jagar sin blott andra seger på elva allsvenska omgångar.

Utropstecknet: Brandur Hendriksson. För första gången i år spelade Brandur Hendriksson hela matchen senast, och det var också den färöiske mittfältaren som räddade poäng med sin kvittering i sista sekunden. Insatsen på mitten var för övrigt strålande, och troligen blir han viktig även borta mot ÖFK.

Frågetecknet: Inledningen på matchen. Helsingborgs IF har haft en oroväckande tendens att hamna i underläge i sina matcher, och även om man har lärt sig att vända på underläget är det onödigt att inleda matcherna i en uppförsbacke. Nu är förhoppningen att äntligen göra första målet i en match.

Östersunds FK är ett starkt lag, och inte minst på hemmaplan är man svårslagna. Formen är inte heller den bästa, men ÖFK ligger en poäng före HIF i tabellen. Det gör att matchen kan innebära viktiga poäng i bottenstriden – för båda lagen.

Till matchen har Unibet tagit fram specialodds utifrån Expertfakta – som baserar sig på aktuell statistik. Helsingborgs IF har inte vunnit 10 av sina senaste 11 matcher. Odds och länk till spelet hittar du i rubriken nedan:

Östersunds FK – Helsingborgs IF

Foto: Bildbyrån