Avslöjar: HIF har satt en hög prislapp på Anthony van den Hurk

Anthony van den Hurk var i höstas öppen för att lämna HIF.
Fotboll Skåne kan avslöja att det finns gott om intresse i Sverige och Europa.

Men med två år kvar på kontraktet så har HIF satt en hög prislapp, som toppar det som Varberg fick för Astrit Selmani.

Annons

HIF ser ut att inte rea ut sina tänkta stjärnor, trots nedflyttningen. Att ha kvar van den Hurk något extra år i Superettan, och då förbättra chanserna till Allsvenskan 2022, bedöms vara mer värt än några enstaka miljoner kronor.

Enligt Fotboll Skånes källor vill HIF ha runt en miljon euro, det vill säga cirka tio miljoner kronor, om det ska bli aktuellt med en försäljning. Det har fått många klubbar att avvakta.

Åtminstone tre klubbar i Allsvenskan ska vara intresserade, men ingen av dem förväntas lägga summor som är nära 10 miljoner kronor. Om det ska bli aktuellt med någon av de klubbarna så behövs det att priset sänks. BK Häcken ska ha en lista med anfallsnamn där van den Hurk står med, men han är inte högst upp på listan och de vill helst inte betala mer några enstaka miljoner kronor i övergångssumma för någon anfallare.

En annan möjlighet är en flytt utomlands. Det ska finnas intresse från ett mittenlag i Eredivisie i hemlandet, men också från bland annat Kroatien och Israel.

Problemet är att övergångsfönstret i Nederländerna stänger i dag, och det har inte kommit något konkret erbjudande därifrån. Det lär inte ske någon övergång för van den Hurk i dag. I Kroatien stänger fönstret den 15:e februari och i Israel den 11:e februari.

28-åringen van den Hurk gjorde elva mål och fyra assist på 27 allsvenska matcher förra året.

Foto: Bildbyrån