Avslöjar: HIF har nobbat bud från Hajduk Split på van den Hurk

Helsingborgs IF:s prislapp på Anthony van den Hurk verkar stå kvar på cirka tio miljoner kronor.
Det har varit svårt för klubbar att betala det än så länge.

Annons

Hajduk Split ska ha kommit med ett förslag till HIF under de senaste två veckorna, ett förslag som inte var tillräckligt bra för att HIF skulle acceptera det. Detta enligt en källa till Fotboll Skåne. Budet ska ha varit i storleksordningen 4-6 miljoner kronor, och i det så inkluderades bonusar.

I och med att det kroatiska transferfönstret stänger på måndag så har Hajduk Split bara några dagar till på sig att komma med ett nytt bud, och det finns en viss förväntan att de kommer att göra det.

Det verkar vara primärt den klubben som är intresserad i dagsläget. Tio miljoner kronor kan dock vara för mycket för Hajduk Split, som inte har betalat en liknande eller högre summa på elva år, enligt Transfermarkt. HIF har dock inget intresse av att sälja van den Hurk om de anser att det är ett underpris.

Fotboll Skåne har tidigare skrivit om att BK Häcken har haft van den Hurk på sin önskelista, men att han inte stod högst upp och att priset var ett problem där också. AIK är en annan av klubbarna som har koll på situationen, men som tycker priset är för högt.

Det fanns tidigare ett låneförslag från en klubb i tyska tredjedivisionen, men en sådan typ av affär har aldrig varit aktuell.

Transferfönstret i Nederländerna är stängt, så det är inte aktuellt längre, och den israeliska klubben som var intresserad verkar inte vara lika het som Hajduk Split är i dagsläget.

Foto: Bildbyrån