Åtta punkter efter HIF-Hittarp: En blivande publikfavorit?

HIF:s damlag vann sin första historiska hemmamatch, på Olympia mot Hittarp (6-0).
Det var sex olika målskyttar, och laget har nu 13-0 i målskillnad efter två omgångar. 

Annons

1. Såhär startade HIF:

M.Westerblad
Sa.Nilsson – I.Aguilar – M.Waltersson
E.Manglind – S.Petersson
So.Nilsson – J.Andersson – J.Wiksell (K) – J.Nordqvist
M.Edman Falke

Inhoppare: J.Fäldtman (högeranfallare och senare spetsanfallare), T.Pettersson (centralt mittfält), M.Löfling (högeranfallare), M.Relke (vänsterback), S.Jörliden (högerback)

2. I första halvlek hade Hittarp bollen under kontroll två gånger på HIF:s planhalva: en gång fixade de frispark, och en gång sköt de ett långskott. Annars hade HIF allt annat. Westerblad gjorde 1-0 på nick efter hörna strax innan hon missade en straff, och de bägge ytteranfallarna Nilsson och Waltersson gjorde varsitt mål efter att ha tagit sig till frilägen.

Hittarp hade ännu mindre i andra halvlek, men HIF var slarvigare i avsluten innan det lossnade. Wiksell gjorde 4-0 efter en hörna med 20 minuter kvar. Strax därefter snodde Aguilar bollen på ett fint sätt och rullade in i öppet mål, och ytterligare några minuter senare gjorde Fäldtman 6-0. 

3. Det var slutsålt (500) på Olympia, och ett kanske 30-tal personer sjöng stora delar av matchen.

4. Sanna Nilsson startade matcher i Division 1 som 16-åring och hoppade in i Damallsvenskan som 18-åring. Nu är hon 22 år och man ska väl inte bli förvånad över att hon är bland lagets bästa, trots att hon haft flera år med skador. Bara i första halvlek gjorde hon mål, fixade straff, och hade kunnat göra ytterligare tre-fyra mål med rätt marginaler. Hon kommer nog absolut att bli en favoritspelare för många, med låg tyngdpunkt och snabbhet när hon tar sig in från vänsterkanten.

5. En lagdel som imponerade: centralt mittfält, med den yngre Ebba Manglind och den mer rutinerade Stephanie Petersson bakom Isabel Aguilar (tidigare i futsallandslaget). De slog flera fina bollar framåt, kunde skydda boll med kropp och teknik, och sprang nästan bokstavligt talat igenom motståndare flera gånger. Manglind kunde bara ta bollen och rusa igenom Hittarp.

6. HIF skapade primärt chanser på två sätt: fasta situationer slagna av främst vänsterbacken Sofia Nilsson, och djupledsbollar bakom backlinjen på ytteranfallarna. Det var ingen slump att det var så flera av målen kom till.

7. Om jag minns rätt så behövde Edman Falke göra en räddning, på ett distansskott som gick rakt på henne.

8. HIF har bara spelat två seriematcher, men det är nästan halva “vårsäsongen”. Det är tre matcher kvar i det preliminära schemat (nästa match är hemma mot Askeröd på tisdag), och sedan serieuppehåll till mitten av augusti. Sista matchen är 7:e november.

Foto: Bildbyrån