Årets andra trepoängare för HIF? Odds på Helsingborgs IF

Helsingborgs IF jagar årets andra trepoängare på måndagskvällen.

Då kommer topplaget IFK Norrköping till Olympia.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild?

Den här artikeln är en annons från Unibet.

Helsingborgs IF åkte på en tung smäll i derbyt mot Malmö FF senast, men har varit allt bättre under den senare delen av säsongsinledningen. Med två matcher kvar av säsongens första halva gäller det nu att positionerna sig i bottenstriden.

I skrivande stund ligger HIF på nedflyttningsplats, men en vinst hemma mot IFK Norrköping gör att man seglar upp på säker mark i tabellen. Det är små marginaler som gäller, och för HIF är varje poäng viktig i striden om nytt allsvenskt kontrakt.

Utropstecknet: Alexander Nilsson! Det är fortfarande så att målvakten Anders Lindegaard inte är tillgänglig, och därmed inte kan vakta HIF-målet. Det innebär att tredjemålvakten Alexander Nilsson får fortsatt förtroende mot IFK Norrköping. Men med tanke på hans insatser på slutet behöver det inte vara en försvagning. Han har varit riktigt bra!

Frågetecknet: Skadeläget? Det är fortfarande stor osäkerhet kring skadeläget i Helsingsborgs IF, som saknar spelare som Anders Lindegaard, Andreas Granqvist och Erik Figueroa inför matchen. Det finns dock förhoppningar om att Joseph Ceesay äntligen ska kunna göra comeback.

IFK Norrköping öppnade säsongen urstarkt, kopplade greppet om serieledningen och såg ut att köra full fart mot SM-guldet. Men nu har trenden varit mer negativ, och laget har bara en trepoängare på sina fem senaste försök. Är det månne helt rätt läge för HIF att möta Peking?

Till matchen har Unibet tagit fram specialodds utifrån Expertfakta – som baserar sig på aktuell statistik. Det har varit över 2,5 mål i de sex senaste matcherna mellan Helsingborgs IF och IFK Norrköping. Odds och länk till spelet hittar du i rubriken nedan:

Helsingborgs IF – IFK Norrköping

Foto: Bildbyrån