Anthony van den Hurk tillbaka: “ÖFK har spelat jämna matcher”

Anthony van den Hurk är tillbaka i matchtruppen efter sin avstängning.
Anfallaren ersätter Noel Mbo i en annars oförändrad HIF-trupp.

Skadeproblemen fortsätter i Helsingborgs IF, men inför måndagens möte med Östersunds FK får laget åtminstone tillbaka anfallaren Anthony van den Hurk från avstängning. Med stor sannolikhet är holländaren aktuell för startelvan .

Assad Al Hamlawi fick en smäll senast mot Örebro SK, men är tillräckligt fit för att finnas med i matchtruppen. Casper Widell gjorde comeback i matchtruppen senast, men gjorde aldrig några minuter. Det återstår att se om mittbackstalangen kan ta en startplats. Senast fick Mix Diskerud spela mittback intill Martin Olsson som en nödlösning.

Joseph Ceesay, Andreas Granqvist, Anders Randrup, Alexander Nilsson, Kalle Joelsson, Erik Figueroa och Jakob Voelkerling Persson är alla kvar på skadelistan. Det innebär bland annat att Ian Pettersson återigen får ta rollen som reservmålvakt.

Olof Mellberg tror på en tuff och jämn match, med den klara målsättningen att få med sig tre poäng hem till Helsingborg.
– Som många andra har de spelat ganska många jämna matcher. De har för det mesta spelat trebackslinje i anfallsspel och fembackslinje i försvarsspel., säger Olof Mellberg inför matchen.
– Även nu med nya tränare, som säkert successivt vill få in sina idéer. Så därför kan vi inte vara helt säkra på hur de vill spela. Vi har främst scoutat de matcherna sedan han tog vid.

Foto: Bildbyrån