Anthony van den Hurk märker nivåskillnaden: “Högre här”

Anthony van den Hurk anslöt till HIF tidigare än planerat.
Men nu får nederländaren vänta på att göra sin tävlingspremiär i Sverige.
– Tills vi hör något annat kommer vi träna hårt och slipa på vårt spel, säger anfallaren till Fotboll Skåne.

Anthony van den Hurk anslöt till Helsingborgs IF redan förra veckan. Tanken från början var att han skulle ansluta i sommar när kontraktet med nederländska MVV Maastricht gick ut, men HIF lyckades få loss honom tidigare.

Nu har 27-åringen tränat med HIF i lite mer än en vecka, och han trivs redan väldigt bra.
– Hittills har det varit bra. Man kan se att kvalitén är högre här såklart. Det är väldigt bra för mig, säger Anthony van den Hurk till Fotboll Skåne.
– Det är alltid bra med konkurrens. Om det inte finns kan man inte förbättra sig själv. I min förra klubb fanns det ingen riktigt konkurrens, jag var den enda anfallaren. Här finns det konkurrens, och då kan jag utvecklas. Jag kan bli en bättre spelare här.

Timingen för ankomsten till Sverige har däremot inte varit helt optimal för nederländaren. Coronaviruset har stoppat nästan all elitidrott i Sverige, och Allsvenskan riskerar att flyttas fram.
– Det är inte perfekt, men sådana saker kan hända. Du måste bara fortsätta jobba hårt på träningen och sen får vi se vad som händer.
– Vi väntar bara på ytterligare information och instruktioner. Tills vi hör något annat kommer vi träna hårt och slipa på vårt spel.

Planen är att Anthony van den Hurks familj ska bosätta sig i Helsingborg inom en snar framtid. Just nu är hans flickvän och två barn kvar i Nederländerna.
– Min familj är trygg. Jag har kontakt med dem varje dag. Det är inte en ideal situation just nu, men vi får se vad som händer. Det viktigaste av allt är såklart människors hälsa.

På lördag spelar Helsingborgs IF träningsmatch borta mot Trelleborgs FF. Då kommer Anthony van den Hurk också att göra sin första match i sin nya klubb.
– Tills vi får instruktioner att något kommer bli uppskjutet kommer vi bara fokusera på matchen och göra våra jobb. Men såklart tar vi förebyggande åtgärder för att inte bli sjuka. I klubben finns det många saker de hjälper oss med. Tills vi hör att någon match är inställd, kommer vi fokusera på den.

Uppdatering: Matchen mot Trelleborgs FF är inställd.

Bild: Bildbyrån

Annons