Anthony van den Hurk fortsatt osynlig: “Behöver hitta mig mer”

Anthony van den Hurk är värvad för att göra målen för HIF.
Men efter tre spelade matcher har anfallaren fortfarande inte varit nära att göra mål.
– Såklart är det inte så här jag ville starta i en ny klubb, säger nederländaren till Fotboll Skåne.

I början på mars stod det klart att Helsingborgs IF köpte loss Anthony van den Hurk, och anfallaren anslöt därmed ett par månader tidigare än vad som först var planerat. På så sätt skulle han hinna lära känna sina lagkamrater, och vara redo för den allsvenska premiären en månad senare.

Men försäsongen blev inte som det var tänkt. Nu är Allsvenskan igång, och fyra omgångar in står HIF fortfarande på noll gjorda mål framåt. Anthony van den Hurk har spelat tre matcher utan att hitta nätet.
– Vad kan jag säga om det? Det är inte idealt. Men det är fortfarande tidigt. Vi jobbar hårt, jag jobbar hårt, men det faller inte på plats, säger Anthony van den Hurk till Fotboll Skåne efter 1-0-förlusten borta mot BK Häcken.

Tycker du att ni som lag tar steg i rätt riktning?
– Ja, utan tvekan. Om du ser i dag hur många chanser vi skapar är det bra, men vi lyckas inte förvalta dem. Det är ett steg framåt. Men du kan också kolla ur ett pessimistiskt perspektiv, men jag vill hellre se det positivt. Vi vinner inte i dag och det gör ont, men det var första matchen som vi skapade många chanser i.

Anthony van den Hurk har ett starkt målfacit från sin tid i Nederländerna, och i MVV Maastricht gjorde anfallaren totalt 32 mål på 65 matcher. Så här långt har han fått stort förtroende från Olof Mellberg, men känner själv att han inte riktigt aktiverats på rätt sätt i spelet. Mot BK Häcken hade anfallaren minst antal passningsförsök (nio) och minst antal bollkontakter (18) av samtliga HIF-spelare som startade matchen.
– Det var mycket skitigt arbete, mycket hårt arbete i dag. Jag sprang mycket för laget. Vi behöver fortfarande förbättra spelet mer för att hitta mig mer, och sätta mig i positioner där jag är mest farlig.
– Redan i dag ser man mer rörelse, och att vi skapar fler chanser, så jag ser positivt på nästa match. Såklart är det inte så här jag ville starta i en ny klubb, med tre matcher och noll mål, men det är verkligheten och vi måste blicka framåt.

Känner du pressen?
– Nej, nej. Inte alls. Jag jobbar hårt, ibland fungerar det och ibland inte. Det enda jag kan göra är att ge det mitt bästa och fortsätta jobba, och då är jag övertygad om att det kommer att komma både för mig och laget.

Foto: Bildbyrån