Andreas Granqvist tillbaka på planen: “Utesluter ingenting 2020”

Det har varit ett tufft år för Andreas Granqvist.
Men nu är lagkaptenen ute på träningsplanen igen.
– Vi tar det sakta men säkert och utvärderar varje dag efter att jag har belastat mer, säger Andreas Granqvist till Fotboll Skåne.

Lite drygt en halvlek är allt allsvenskt spel som Andreas Granqvist kunnat spela under 2020. Men trots flertalet bakslag när han trott sig vara på väg tillbaka finns det inga planer på att ge upp säsongen.

På måndagens pass var mittbacken var hela vägen in i mål och deltog i possessionspel med övriga spelare, och på tisdagen var han med fram till spelövningen i slutet.
– Det är svårt att säga status, men det har känts bra de här två passen där jag varit med. Jag var fullt i går och i dag var jag med på allt utan spelet. Än så länge känns det som jag har gjort bra. Jag håller mig där ungefär och försöker bygga mig starkare, och uthålligare, i senan i ljumsken för varje dag.

Jag antar att du är väldigt sugen på att spela fotboll igen?
– Det var inte det jag hade tänkt inför den här säsongen, som det har blivit. Det har varit frustrerande och där vi ligger i tabellen gör att man bara vill hjälpa laget mer. Men det är bara att jobba på, försöka komma tillbaka och när jag inte har kunnat spela försöka stötta grabbarna så gott det går från sidan.

Utesluter du spel 2020 och har redan nu fokus på 2021?
– Jag utesluter ingenting 2020. Jag tar det dag för dag och jobbar så mycket jag kan, med det schemat som det medicinska teamet har satt upp för mig. Vi tar det sakta men säkert och utvärderar varje dag efter att jag har belastat mer.

Är det värt att riskera lite mer nu på slutet med säsongen, eftersom det ändå väntar en lång försäsong sen?
– Jag har väl tagit riskerna redan innan med tanke på att jag har haft bakslag, och förmodligen har jag inte varit redo att gå tillbaka så hårt som jag har gjort tidigare. Inte bara i senan utan runt omkring i magen och höften också.
– Jag har förmodligen stressat det för mycket när jag trodde att jag var redo och nu kommer jag gnugga ännu hårdare i faserna där jag gick sönder förra gången, eller förra gångerna. Därför måste jag utvärdera det dag för dag och ha en tät dialog med medicinska.

I morgon, onsdag, kommer en längre intervju med Andreas Granqvist där han pratar om sina visioner för Helsingborgs IF som klubb och hur han ser på sin roll som sportchef.

Foto: Bildbyrån

Annons