Allsvenskans spelare: Gräsmattan på Olympia är bäst i Sverige

2016 vann Olympia priset som Årets Plan för första gången.
Tre år senare är det dags för HIF att belönas med samma utmärkelse igen.
De allsvenska spelarna har 2019 röstat fram Olympias gräsmatta som bäst i Sverige.

För andra gången sedan priset Årets Plan instiftades av spelarföreningen Fotboll i Sverige tilldelas gräsmattan på Olympia priset. Helsingborgs IF har under hela säsongen fått lovord för sin fina gräsmatta och nu finns det alltså svart på vitt att de allsvenska spelarna allra helst spelar på Olympias underlag.

Redan 2016 vann Olympia priset första gången och nu tre år senare är det alltså dags igen. Under säsongen var det flera spelare, inte minst i motståndarlagen, som hyllade gräsmattan. Både Sebastian Larsson och Tarik Elyounoussi var lyriska efter AIK:s bortamatch mot HIF i maj förra året.
– Vilken matta. Jag måste hylla mattan. Den är otrolig. Jag menar, det är fotboll. All eloge till dem. Det fanns inte ett grässtrå som låg fel, berättade Sebastian Larsson för Fotboll Sthlm då.

Helsingborgs IF har en stolt tradition av att spela på gräs och hymlar inte med att utmärkelsen betyder mycket.
– Vi tycker att det är otroligt roligt och är väldigt tacksamma för att HIF får spela sina hemmamatcher på landets bästa gräsmatta. All eloge till Christian och hans gäng som ser till att våra spelare får de bästa förutsättningarna men också för att våra supportrar får bevittna fotbollsunderhållning på en fantastisk gräsplan, säger klubbdirektören Joel Sandborg till hemsidan.

Foto: Bildbyrån