Alexander Nilsson står mot IFK Norrköping: “Har gjort det bra”

Anders Lindegaard är borta med skada i ett par veckor.
Det innebär att Alexander Nilsson väntas vakta HIF-målet framöver.
– Men läget i truppen ser lite bättre ut, säger Olof Mellberg.

Helsingborgs IF och stor skadeproblematik har varit synonymer under inledning på den allsvenska säsongen, och läget är fortsatt ansträngt inför måndagens möte med IFK Norrköping på Olympia. Då får HIF klara sig utan ett antal potentiella startspelare.

Anders Lindegaard, som missat de två senaste matcherna, kommer att vara frånvarande i ett par veckor till. Det innebär att Alexander Nilsson fortsätter att stå mellan stolparna för HIF.
– Han tar för sig och spelar med bra självförtroende. Det är viktigt såklart när man kastas in sådär. Det är roligt att se, säger Olof Mellberg inför matchen.

I övrigt är Andreas Granqvist och Erik Figueroa fortsatt inte tillgängliga för spel, medan Joseph Ceesay hoppas kunna spela. Han har blivit uttagen i den stora matchtruppen i flera matcher på slutet, men har först i veckan gått upp i full träning igen. Han är därför mer aktuell för matchen mot IFK Norrköping, men HIF tar inga risker.
– Det är bra att slussa in honom i truppen efter en längre tids frånvaro, så får han ändå känslan av att vara med. Men han har inte varit redo för att spela, men det är han nu, säger Olof Mellberg.

Kalle Joelsson ska operera sitt knä, och är därmed inte tillgänglig. Ian Pettersson väntas därför återigen vara reservmålvakt på bänken.

Foto: Bildbyrån

Annons