Alex Timossi längtar efter derbyt: “Gjort några mål mot MFF”

Alex Timossi har spelat många derbyn mot Malmö FF.
Men i kväll spelar talangen sitt första seniorderby.
– Det är alltid den viktigaste matchen även i ungdomslagen, säger Alex Timossi till Fotboll Skåne.

Det är ett speciellt derby som väntar mellan Helsingborgs IF och Malmö FF senare i kväll. Det som många gånger varit ett allsvenskt toppmöte är nu snarare en match mellan ett lag som jagar guld, och ett annat lag som jagar nytt allsvenskt kontrakt.

Dessutom spelas det som brukar vara ett av årets hetaste möten inför tomma läktare. Trots det ser Alex Timossi verkligen fram emot att äntligen spela sitt första derby på senior.
– Det är otroligt tråkigt utan publik. Speciellt i derbyt är det viktigt att ha supportrarna med sig och hela inramningen kring matchen är väldigt viktig. Det taggar igång en, och gör att man verkligen ser det som en viktig match, säger Alex Timossi till Fotboll Skåne.
– I ungdomslagen har jag spelat väldigt många derbyn, och där har det gått bra. Men i a-laget har jag aldrig fått spela ett, så det blir mitt första Skånederby. Det blir speciellt. Det är alltid den viktigaste matchen även i ungdomslagen, oavsett om man bara är 13 år eller kommer upp i U19.

Vad har du för personliga minnen från möten med MFF?
– Jag har nog gjort några mål mot Malmö. Det har jag med mig i morgon, säger Alex Timossi och ler.

HIF kommer till derbyt i Malmö med sju raka matcher utan förlust. Att man blivit svåra att slå, och konsekvent står upp bra mot storklubbarna, är någonting som Alex Timossi menar att laget har med sig inför derbyt.
– Det har varit tufft, speciellt i början. Men nu har vi gått utan förlust i ett bra tag, det får vi ta med oss. Att vi inte fått med oss tre poäng är en annan femma. Det är bara att ta med oss att vi är svåra att slå och att vi är starka defensivt.
– MFF är ett tufft lag att möta, de toppar tabellen och är också i bra form. Det är jätteviktigt att vi har med oss den känslan att vi verkligen kan vinna och kan göra en bra match.

Känns det så nu, att ni är i bra form?
– Ja… Men det tycker jag ändå. När man inte har förlorat på sju matcher visar det ändå någonting. Vi har viljan där, och ser mycket bättre ut än under början på säsongen. Vi har hittat något som passar oss. Det får vi ta med oss. Om det blir tre poäng eller vad det blir får vi se efter matchen.

För egen del har Alex Timossi inte fått den säsongsinledning han velat. Laget har inte riktigt fått det att lossna, och 19-åringen har inte startat mer än fyra matcher. Trots en knackig start valde han att förlänga sitt lån över resten av säsongen.
– Det var självklart för mig. Jag känner ändå att jag utvecklas, även om jag inte spelar jättemycket och så mycket jag vill så utvecklas jag på varje träning. Det tycker jag är det viktigaste.

Foto: Bildbyrån

Annons