Timossi kan missa Allsvenskan: ”Försöker hitta en lösning”

Alex Timossi är utlånad till Helsingborgs IF fram till slutet av juni.
Nu riskerar han att inte ens hinna spela i Allsvenskan om serien blir framflyttad.
– Det är jättetråkigt såklart, säger 19-åringen till Fotboll Skåne.

Helsingborgs IF lånar just nu in Alex Timossi från tyska FC Bayern München. Låneavtalet sträcker sig fram till den 30 juni, och för 19-åringens egen del var förhoppningen att han skulle få spela mer seniorfotboll i HIF.

Men med anledning av coronaviruset har nästan all elitidrott i Sverige stoppats, och allt pekar på att Allsvenskan kommer att flyttas fram. Det är fortfarande oklart när den allsvenska premiären kommer att spelas, men risken är att lånet med Alex Timossi hinner löpa ut innan Helsingborgs IF ens hunnit nyttja honom i en tävlingsmatch.
– Det är jättetråkigt såklart. Men vad ska man göra. Det finns större problem i världen just nu, vi får ta det säkra före det osäkra, säger Alex Timossi till Fotboll Skåne efter tisdagens träning.
– Vi får se hur det blir. Vi vet inte vad som kommer hända. Vi får försöka hitta en lösning senare helt enkelt, för att jag ska få spela Allsvenskan så mycket som möjligt.

Kan lånet bli förlängt?
– Ja, det är klart det kan. Men det är något jag får ta med Bayern. Vi får ta en diskussion om det kommer upp, och se vad som händer efter det.

Har du haft någon dialog med Bayern München?
– Inte om just det. Nu kör jag bara på tills vi får veta mer.

Alex Timossi spelar vanligtvis i Bayern Münchens ungdomslag. Även om det inte skulle hinna bli mycket speltid i Allsvenskan är han nöjd med att få träna fullt ut med ett seniorlag.
– Jag känner att jag redan har utvecklats. Allt känns jättebra, allt som jag hade hoppats på att det skulle vara. Jag lär mig hur jag ska utvecklas och det känns jättebra hittills.

Foto: Bildbyrån

Annons