Alex Timossi hittade rätt som anfallare: “Bra samarbete”

Alex Timossi bildade anfallspar med Anthony van den Hurk.
Då gjorde HIF en av sina klart starkaste matcher för året.
– Det kändes bra direkt, och jag tycker att samarbetet fungerade bra med Anthony, säger Alex Timossi till Fotboll Skåne.

Uppladdning till matchen var speciell och förberedelserna var allt annat än optimala, men Helsingborgs IF stod för årets kanske bästa insats hemma mot Djurgården. Efter 3-1 kunde laget räkna in tre viktiga poäng i bottenstriden.

Olof Mellberg valde att formera mer av ett 3-5-2 med ett rakt anfallspar bestående av Anthony van den Hurk och Alex Timossi. Det skulle visa sig lyckat. Båda spelarna stod för starka insatser, och laget radade upp målchanser direkt.
– Jag har spelat anfallare nästan hela mitt liv, så jag är van vid det. Men kanske inte i den här formationen, 3-5-2 eller 5-3-2 hur vi nu vill säga. Det kändes bra direkt, och jag tycker att samarbetet fungerade bra med Anthony, säger en märkbart glad Alex Timossi till Fotboll Skåne.
– På kanten kanske jag kan få lite mer boll, men jag kan bli inblandad i fler farliga situationer som anfallare. Jag har väl alltid varit den som går mycket i djupet, och det gjorde jag mycket i dag också.

Alex Timossi var het i djupled många gånger, och vinkade uppgivet när bollen inte kom. Men på det hela taget är anfallaren nöjd med hur han involverades i spelet.
– Det är lite irriterande ibland, men jag kan inte få den hela tiden heller. Jag fick ändå en hel del bollar. När man löper så mycket i djupled är det inte alltid man får bollen, och jag fick den relativt mycket ändå.

Den märkliga uppladdningen, där det länge var oklart om det ens skulle bli någon match, menar Alex Timossi snarare enade HIF inför matchen.
– Det är inte normalt, men vi fick göra det bästa av situationen. Vi gick ut och gav allt, och ville verkligen visa, de ville spela matchen jättemycket, så varsågod, kom och spela och så förlorade dem.
– Vi ville verkligen gå ut och visa dem, och det tycker jag att vi gjorde.
– Alla poäng nu är jätteviktiga. När vi gör en sån här match är det verkligen något vi kan bygga på och ta med oss till nästa match. Det är viktigt för oss spelare med allt som har hänt med corona och allt skit.
– Men vi får se till nästa match också, man kan inte bara göra en bra match.

Foto: Bildbyrån

Annons