Målfest när Lindeborg kopplade greppet i kvalet

Målfest när Lindeborg kopplade greppet i kvalet
08 okt
2017

Richard Palhoto firades inför matchen för sina 631 matcher sen gick ”Fältet” ut och övertygade.

 

Halvvägs till femman. Det är känslan för Lindeborgs FF 1948 efter det första kvalmötet av två mot Skegrie BK.

Stärkta av vändningen i sista omgången mot Västra Ingelstad fick Lindeborg det mesta att stämma på ett blåsigt Lindeborgs IP.

Inledningsvis var det lite hafsigt spel. Skegrie tryckte på från början och skapade 2-3 halvchanser.
Den sista av halvchanserna var kanske snarare en tvåtredjedels chans när Skegriespelarens avslut smet tätt utanför stolpen.

Strax därefter stack LFF upp i en omställning på högerkanten som resulterade i ett inlägg som styrdes in i mål av en Skegriespelare. Målet blev startskottet på en uppvisning i snygga mål.

Strax efter ledningsmålet fick den notoriske målskytten Joel Berggrensson bollen utanför motståndarnas straffområde och lobbade kyligt över gästernas målvakt och 2-0 var ett faktum.

2-0 var också resultatet lagen hade med sig in i halvtid.

Andra halvlek skulle bara bli 10 minuter gammal när Berggrensson återigen hittade nätet. En fin djupledsboll lämnade anfallaren ensam med målvakten som nog trodde att det skulle komma ytterligare en lobb. Men Berggrensson har fler strängar på sin lyra och valde att runda målvakten. Avslutet blev en placering i bortre som nästan såg ut att gå utanför. Men Joel hade marginaler och satte bollen snyggt i kryssribban och in.

Drygt 10 minuter senare skapade Skegrie lite nerv i matchen när LFF stod för lite slarv vi sällan såg i den här matchen. Gästernas Jonathan Roth utnyttjade detta och 3-1 var ett faktum.

Men någon genomklappning fick vi inte se från hemmalagets sida. Istället replikerade man tämligen omgående när Oskar Melldén elegant satte bollen i bortre krysset. Och på temat eleganta mål fortsatte det.
Även 5-1 kom i slutet. Ett gott förarbete och ett snyggt inlägg av Philip Elmberg på högerkanten nådde en helt omarkerad Michael Aliste Munoz som satte pannan till och nickade in bollen.

5-1 är ett resultat som utan tvekan smakar gott inför returen. Glädjen var stor i omklädningsrummet efteråt samtidigt som en del spelare påminde varandra om att det här bara var halvtid. Det är 90 minuter kvar att spela.

Inför matchen uppmärksammades lagets mittfältsveteran Richard Palhoto för sina smått otroliga 631 matcher och eftersom han stannade på banan i första mötet så finns det all anledning att tro att han kommer att göra sin 632:e match i LFF-tröjan och därmed gå upp i ensam ledning i antal matcher för föreningens representationslag.

Kanske är det sista matchen för Richard och då vill han avsluta på bästa sätt:

- Att ta laget upp en division hade varit en perfekt avslutning efter 30 år som seniorspelare och dessutom är femman en bra nivå för våra ungdomar och vår förening, sa Richard till lindeborgsff.com innan hemmamötet mot Skegrie.

Den drömmen är onekligen nära nu men 90 minuter fotboll återstår och det är hårt jobb som gäller för Palhoto och resten av laget när andra mötet sparkar igång på Snarringe IP Lördagen den 14/10 klockan 14.00.

Text: Martin Nerbring

Fotbollskåne

Skicka in dina tips till Fotbollskåne:

mail:

 

Silly Season